Kan ik goed in het donker filmen met een spiegelreflex?

Ik ben van plan om een spiegelreflex camera te gaan kopen(ik film en fotografeer hulpdiensten) Zou ik hier ook goed mee in de nacht kunnen filmen? Of licht dat aan de ISO waarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat erg effectief is is het gebruik van oudere manual focus prime lenzen, vaak groothoek, maar voor jouw fotografie kun je misschien een wat grotere brandpuntsafstand nemen (meer afstand ten opzichte van de hulpverleners). Met een systeemcamera kun je all willekeurige lenzen monteren, dus dat is wel het overwegen waard in plaats van een dslr. Ik zou ook een statief meenemen, dan moet het goed komen. Nieuwe camera's kunnen ook een mooi schoon beeld opleveren met hogere ISO, de combinatie met een lichtsterke prime moet het kunnen doen.

Met een DSLR kun je inderdaad onder slechte lichtomstandigheden filmen. Heb zelf met mijn Nikon D7000 uit de hand opnames gemaakt van de verlichtte fontijnen in Salou, en die opnames zijn heel mooi geworden. < Heeft uiteraard te maken met de ISO waarde die je gebruikt, en met de lichtsterkte van het objectief dat erop zit. Met een (duur) 2,8 24-70 objectief en ISO 400 moet je opnames kunnen maken die alle kritiek doorstaan, maar ook met een minder duur objectief en ISO 400 of 800 kun je prachtige opnames maken. Succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100