Welke camera kan ik gebruiken voor fotografie van producten voor een webshop?

Ik zoek een camera die ik kan gebruiken voor het fotograferen van producten voor een webshop. Het gaat om kleine objecten van plastic (ongeveer. 5x10 cm). Welke camera en wat voor soort camera is hiervoor geschikt? Ik heb veel gezocht, o.a. op de term macrofotografie (waar dit als het goed is onder te scharen valt) maar ik kom er niet uit.

Budget: max €500, liefst lager.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle camera's zijn daar geschikt voor. Veel belangrijker is het dat je een stevig statief hebt. Beweging is dodelijk voor dat soort fotografie. En de opstelling van je object, de hoeveelheid licht die er op valt, waar het licht vandaan komt.......etc. dat is allemaal veel belangrijker voor een goed resultaat. Iedere camera waar je zelf de instellingen kan kiezen, is goed. En dan leren er mee om te gaan en alles uit de camera te halen wat er in zit. Dat kost tijd en geduld. Want niet de camera maakt de foto, maar de fotograaf!!

Meestal is een mob met flits zoom 5/10 megapixels al confirmed Toegevoegd na 35 seconden: Voldoende (autospelling) Toegevoegd na 35 seconden: Voldoende (autospelling)

ik heb de fuji finepix HS10.is zeker zeer geschikt voor wat u wil doen.zeker ook de macro functie. zo rond de 300 euro. veel plezier ermee.

Nee hoor, macrofotografie is het niet. Dat gaat om dingen die veel kleiner zijn. Iedere goede compactcamera is geschikt, want je bestanden hoeven niet groot te zijn. De Canon powershot s100 is bijvoorbeeld erg goed. Een klein statief is handig, en zet de camera dan op zelfontspanner, dan beweegt hij ook niet doordat je de ontspanknop indrukt. Een kleine opnametent is behulpzaam om lelijke schaduwen te verminderen. Bijvoorbeeld: http://www.cameraland.nl/product/277/20303/

Het ligt eraan welke kwaliteit van presentatie je wilt. Je kunt het met een supereenvoudig cameraatje doen waarmee je wel redelijk dicht bij het onderwerp moet kunnen komen. Als je wat meer eisen aan de belichting (is ook verlichting van het onderwerp) dan kun je vaak het beste werken met lampjes met wit licht en dan kun je de camera toch eenvoudig houden. Als je echt hoge eisen gaat stellen, dan ben je meer gebonden aan een duurdere camera met flits en eventueel mogelijkheid voor een 2e flitser op afstand bediend. Ik zou zeggen. Ben creatief met KISS. Keep It Simple and Stupid. Die macrofotografie wil alleen maar zeggen dat je erg dicht bij het onderwerp komt en hele kleine voorwerpen zoals insecten beeldvullend kunt fotograferen. Ik herken dit echter niet in jouw vraagstelling. Succes and als ik al zei: "KISS".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100