kan een fototoestel kapot gaan door een verkeerde lader?

ik was mijn lader kwijt en heb een universele gekocht voor mijn fototoestel.maar deze werd heel erg heet,en deed toen niks meer.ik heb nu een orginele lader gekocht,maar als ik de accu in het toestel doe word deze weer heel heet.dus heb ik ook een nieuwe batterij gekocht.maar dan doet het toestel niks.zou ik deze nog kunnen laten maken?of is het toestel kapot gegaan door de universele lader?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is inderdaad mogelijk. Ik heb ooit een spelcomputer op die manier kapot zien gaan. Is het mogelijk om je toestel op te laden via je pc?

Universele laders kunnen inderdaad grote problemen veroorzaken. De specificaties op de originele lader moeten in elk geval met de universele overeenstemmen. Dus eigenlijk is het advies: nooit doen bij dit soort electronica! Nu is de vraag welk toestel je hebt en hoe oud het is. Kijk, als je een camera van 1000 euro hebt met een leeftijd van 3 jaar zou ik hem insturen, met de oorspronkelijke accu en de nieuwe orginele lader. als je een toestel hebt van 250 euro en 3 jaar oud zou ik een nieuwe camera kopen. En bij een volgende keer niet de "goedkope" oplossing kiezen want je ziet dat die ujiteindelijk toch duur uitvalt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100