Welke soort fotocamera is voor mij geschikt? --> Budget 500 euro

Ik wil graag een nieuwe fotocamera kopen. Heb nu een panasonic digitale fotocamera. Maar wil betere en mooiere foto's maken. Het vorige fototoestel was vooral om vakantie foto's etc mee te maken. Maar met deze fotocamera wil ik ook landschappen fotograferen en macrofotografie. Is een spiegelreflexcamera handig? Of moet ik dan extra lenzen kopen (past dat in budget?) of een andere soort?Ik heb een budget van 500 euro. Wie kan mij een fotocamera aanraden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor een macro-lens zit je al snel op €200. Voor landschappen kan je het beste een groothoek-lens nemen; deze zijn te koop vanaf €90. Wanneer je dit bij elkaar optelt, is er van een budget van €500 nog maar €200 over. Voor dit geld heb je alleen de Olympus E-PL1. Lees de volgende artikelen eens: -- http://www.besteproduct.nl/Camera_s/Spiegelreflex_Camera_s.html -- http://www.besteproduct.nl/Camera_s/Objectieven_lenzen.html -- Je kunt op deze site precies aangeven wat je budget is, en wat voor specificaties je wilt. Koop vooral een goede body; lenzen kan je makkelijk verwisselen. Toegevoegd na 10 uur: Je kunt voor €500 natuurlijk ook een mooie digitale camera kopen, zoals de Fujifilm FinePix X10. Het is net wat je zelf wilt.

Ik zou gaan voor een instapmodel spiegelreflex van canon of nikon,mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar een canon. Heb zelf de 450d van canon en ben hier zeer tevreden over,soms zijn er actie's waar je bij de kitlens 18-55 ook nog een zoom lens 70-200 krijgt. Hou de krantjes maar in de gaten. Persoonlijk zou ik "als je een toestel hebt aangeschaft" een basis cursus fotografie voor de spiegelreflex gaan doen,als je dat hebt gedaan is het fotograferen nog veel leuker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100