Green Screen: hoe zorg ik voor voldoende licht op het doek?

Hey,

Ik had een vraag over Green Screen.

Anderhalf jaar geleden heb ik 2 groene lakens van katoen gekocht, omdat ik wou filmen voor het doek en dan de achtergrond wou bewerken.

Ik heb al veel pogingen gedaan, maar ze mislukte.
Dit, omdat me doek niet goed genoeg belicht was, want je hele doek moet belicht zijn en er mag geen schaduw op komen.

Maar mijn raam kan niet meer open, dus er kan geen daglicht doorheen, en als ik me licht aan doe is niet alles belicht.

Hoe kan ik er voor zorgen, dat alles goed belicht is?

Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt heel goedkoop een paar bouwlampen kopen. Met 2 tot 4 stuks kan je het doek heel egaal uitlichten. Zorg bij het filmen dat het onderwerp ver van de achtergrond af staat. Zo kan de achtergrond heel egaal verlicht blijven. Zonder dat het licht op het onderwerp ook bij de achtergrond kan komen. En dus ook eventueel de schaduwen.

Ik heb onlangs ook wat met een greenscreen gestoeid. Allereerst is de hoeveelheid licht niet het belangrijkste, maar de gelijkmatigheid van je belichting. Zorg daarom voor meerdere lichtbronnen zodat je zo min mogelijk schaduwwerking hebt. Bij voorkeur lichtbronnen die allemaal dezelfde, goed gedefinieerde kleur (Kelvin) hebben. De kleur groen is daarnaast ook belangrijk: het is denkbaar dat in het 'groen' van je lakens ook andere kleuren zitten, waardoor je software de kleur niet goed kan uitfilteren. Je kan je voorstellen dat 'lichtgroen' eigenlijk gekleurd wit is ... Ten derde is de software (en met name de parameters die je instelt) heel belangrijk: kleur, bandbreedte, helderheid (ik weet niet meer hoe de schuifjes heetten) helpen je om de laatste vlekjes weg te werken, zonder dat er gaten in je acteurs komen :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100