Past deze canon lenz ook op een nieuwe digitale canon camera?

Ik wil een lens kopen met een analoge camera. En nadat ik heb gespaard wil ik een digitale spiegelreflex camera kopen. Bijvoorbeeld canon 500d. Mijn vraag is.. Past de canon ef 28-105 3.5-4.5 USM II lenz ook op een canon 500d of andere digitale spiegelreflex camera van canon?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, de analoge EF lenzen passen ook op een digitalereflex camera van canon. Maar houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk te maken krijgt met een crop-factor (ongeveer 1.6). Dit betekend dat hij "meer tele" is dan wat je met je analoge (kleinbeeld) spiegelreflex gewend was. Enigste digitale canon camera's die geen crop-factor hebben (full frame) zijn de 5d en de 1d (vanaf ongeveer 2000 euro voor de body).

Als het goed is passen de lenzen van een analoge Canon ook op een digitale. Bij mij in ieder geval wel!

ik heb zelf een analoge nikon maar de lenzen passen ook op een digitale nikon dus volgens mij moet het kunnen of er ergens een beperking is weet ik niet maar het valt zeker te proberen.

Zal wel passen en werken, maar wordt door de crop-factor van de APS-C Canon een 45-170 objectief, beetje meer tele dus, kan de moeite waard zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100