Hoe kan ik een leuke foto maken?

Ik wil graag een foto maken voor mijn vrienden en ik ben niet bepaald modebewust. Hoe kan ik een leuke foto maken

Toegevoegd na 2 minuten:
Denk aan bijvoorbeeld in het gras liggen etc.

Weet jij het antwoord?

/2500

Zelf vind ik spontane foto's leuker, die zijn altijd wel goed.. Dus ga de park in geef je moeder of een vriend de camera en ben lekker bezig en laat ze heel de tijd foto's nemen.. Er zal veel leuke tussenin zitten! Zo niet dan kan je zoals je het al zegt op het gras zitten tegen een boom of muur aan en kijken richting de camera, als je eenmaal bezig bent zullen er ideeen opdoen, dus gewoon doen.

Heb je zelf een digitale camera? Dan kan je experimenteren totdat je een foto hebt waar je leuk op staat. Ook je eigen mimiek kan je dan beter leren kennen. Als je geen leuke kleren hebt dan zou je zelfs naar een kledingzaak kunnen gaan met heel trendy kleding en diverse setjes laten fotograferen of jezelf in de spiegel fotograferen. Gewoon even wat uitproberen. Op een gegeven moment heb je handigheid en krijg je er plezier in waardoor je vanzelf wat meer zelfverzekerd op de foto's komt te staan. Toegevoegd na 2 minuten: En met een zelfontspanner die op tijd is in te stellen kan je ook zelfportretten maken. Moet je wel een stabiele ondergrond kiezen.

Aanvullend op wat Conan zegt: Portretten slagen vaak goed door een kader om het hoofd o.d te trekken. Dat doe ik met het gratis programma Irfanview. Mits met een flinke resolutie opgenomen slaagt dat bijna altijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100