Waarom heten video camera s nog video camera s.Er zitten toch geen videobanden meer in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Video komt van het Latijnse werkwoord ''videre' wat 'zien' betekent. Video is tegenwoordig een vrij algemene term geworden, er wordt inderdaad niet of nauwelijks nog van videobanden gebruik gemaakt in de gewone huis–tuin–en–keukenmodellen, maar met zo'n videocamera worden nog steeds wel beelden vastgelegd. Vandaar dat de term nog steeds correct is.

ze heten al een tijdje camcorder, cam, handycam etc.

ze worden zo niet meer genoemd. dat het bij familie of vrienden nog wel zo genoemd word is misschien omdat het de macht der gewoonte is. of omdat je nog niet beter wist.

Video is Latijn voor 'ik zie'. Vergelijkbaar met audio. Audio is Latijn voor 'ik hoor'. Video duidt dus op zien/beeld en heeft dus niets met de techniek van banden te maken.

Een videocamera is niet een camera die zijn naam te danken heeft aan de videoband. Dat er toevallig vroeger videobanden in zo’n ding gingen is een ander verhaal. Video staat voor de elektronische synchrone opname van bewegend beeld en geluid, dus elke camera dat video en geluid kan vastleggen kan een videocamera genoemd worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100