wat is een niet al te dure maar wel goede spiegelreflexcamera?

Toegevoegd na 19 minuten:
Ik ga vaak op vakantie maar heb nu echt een camera waar ik niet mee overweg kan, vaak wordt het paarse blauw op de foto en wil hij niet fotograferen in het donker, ik zou graag op vakantie met macro fotografie bezig zijn, maar de gewone camera's zijn daar niet voor geschikt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Canon eos 500d met lens voor 444 euro bij... reclame mag zeker niet?... bij grote media winkel... DAT is mijn winkel!

Wat wil je ermee kunnen? Voor de beginner zou ik een Canon EOS 350D aanraden. Je kan zelf bepalen hoe duur je het maakt, de camera zelf kost namelijk niet echt veel in verhouding tot de lenzen die er verkrijgbaar zijn, die kosten soms meer dan 1000 euro. Toegevoegd na 21 minuten: voor de Canon EOS 350D zijn genoeg goedkope macrolenzen te vinden, paars blauwe foto's zul je niet krijgen. Dat is meestal het geval met kleine lenzen met een groot zoombereik, bijvoorbeeld een digitale camera met 12x optische zoom. Toegevoegd na 16 uur: Wat ook mooi is, en meer geschikt voor de minder gevorderden is een hybride camera. Is geen spiegelreflex maar heeft wel verwisselbare lenzen en een erg mooi design. De Sony NEX-5: http://www.gadgetzone.nl/images/nex5_2.jpg

De populariteit van digitale spiegelreflexcamera's groeit. De fabrikanten spelen daarop in door goedkopere modellen op de markt te brengen, zoals de Nikon D3100, de Pentax K-R, de Canon EOS 550D en de Pansonic DMC-GK2. Maar wanneer moet je nu overstappen van een compact camera naar een spiegelreflexcamera en wanneer zeker niet? En hoe goed zijn de 'goedkope' spiegelreflexcamera's? Professioneel fotograaf Marc Pluim legt uit.......

De canon 1000d is een ínstapmodel´ en kan waarschijnlijk meer dan jij weet wat je ermee wilt. http://www.fotokonijnenberg.nl/productlist/40488/spiegelreflex.html#?brands=M-1&types=&stock=&kw=9128-3130303044&pricerange=-&pager=0&sort=rel&items=10 *waarom* wil je een spiegelreflex, bedenk dat eerst. Misschien is voor jou een tussenvorm tussen compact en spiegelreflex veel beter. Gezien je vraagstelling zou dat heel goed kunnen.

Als je niet teveel mee wilt slepen aan dure extra lenzen, dan zou je ook eens kunnen kijken naar de Canon Powershot SX10 IS. Een camera die veel kan waaronder 20 x zoom, macro, film. De camera is zowel handmatig al automatisch instelbaar. Ik heb er veel plezier aan in combinatie met een circulaire polaroidfilter en een extra accu. Succes met de keuze. Toegevoegd na 7 minuten: Deze camera werkt dus met een vaste lens waardoor je niet teveel hoeft mee te slepen. Er zijn vergelijkbare camera's en kijk daarvoor eens op de prijsvergelijksites. Zorg dat je wel weet wat jouw wensen zijn voordat je kiest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100