kan een radio met een cd speler een opgenomen cd rw?afspelen?

ik had een cd rw opgenomen met muziek om deze dan te laten spelen op mijn radio cd als ik de cd/rw afspeel op mijn computer is er niets aan de hand is alles goed. maar als ik hem op mijn cd radio afspeel heb ik geen geluid. anders speelt de radio cd prima dat is geen probleem maar de cd rw geeft geen geluid. met andere woorden een fabriek cd speelt prima

Weet jij het antwoord?

/2500

Er kunnen 2 opties zijn: 1) niet elke CD speler speelt CD RW's af. In dat geval heb je gewoon pech. 2) je gebruikt het verkeerde audioformaat. Bij het branden van een CD kunnen deze bestanden op 2 manieren op de CD terecht komen. De foute manier is door ze als computerbestanden naar de CD te schrijven. De goede manier is een "Audio-CD" te maken. Het type kiest je wanneer je in je brandprogramma een CD gaat samenstellen. Kies daar voor 'Audio CD' en niet voor 'Data CD'. Merk wel op dat op een audio CD vaak veel minder liedjes kunnen dan op een data CD.

Zelf heb ik regelmatig muziek van de radio op CD-RW gezet en casettebandjes overgezet. Afspelen op de CD-speler heeft nooit problemen gegeven. Wellicht heb je iets aan onderstaande link die ook gaat over dit probleem.

Bronnen:
https://forum.scholieren.com/showthread.ph...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100