Kan ik beter een versterker of receiver kopen?

Hoi. Ik heb een aantal vragen. Ik heb een Yamaha YST-SW015 subwoofer en ik heb ook 5 Yamaha speakers (zie afbeeldingen). Ik ben er inmiddels achter dat ik ook een receiver of (geïntegreerde) versterker moet hebben.

De volgende stap is om een receiver of versterker te kopen. Wat is beter? Waar moet ik op letten? Ik wil de set namelijk op mijn televisie en telefoon (3.5 mm/aux) aan kunnen sluiten om zo muziek te spelen.

Wat ik verder wil weten is hoe ik die speakers en subw. dan aansluit op de versterker/receiver. Ik hoorde van een specialist dat ik die speakers dus met elkaar moet verbinden (van speaker a naar speaker b, speaker b naar speaker c, etc.) en dat het dan een aaneenschakeling wordt. Kan ik de speakers ook per speaker verbinden met de versterker/receiver? De subwoofer heeft een L en R ingang. Ik neem aan dat die met een rode en zwarte tulpkabel naar de versterker moeten? Is er misschien een schema hiervan? (Ben bang voor kortsluiting)

Alvast bedankt!

Toegevoegd na 7 minuten:
zie de foto: http://i57.tinypic.com/2le3ol.jpg

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat hierbij de logische aankoop is, is een 5.1 receiver. De speakers zijn allemaal los aan te sluiten (nog nooit zulke onzin gehoord om een surround systeem aan elkaar aan te sluiten, kan niet en als het wel kan is je surround effect weg). Een subwoofer vandaag de dag heeft maar 1 tulpaansluiting. https://www.google.nl/search?q=receiver+5.1+back&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI1N3vm8XBxwIVQRsUCh3exA1g&biw=1745&bih=977#q=receiver+5.1+back&tbm=isch&tbs=isz:lt,islt:xga&imgrc=XuM5yXejlKGFKM%3A Bij speakers zie je alle aansluitingen voor je speakers (allemaal apart). Bij Pre-out zie je de enkele subwoofer aansluiting. Ik neem aan dat dat gewoon werkt ook met de sub. Toegevoegd na 10 minuten: Je gaat gewoon van de subwooferuitgang op de receiver naar de Lmono ingang op de subwoofer. Toegevoegd na 31 minuten: Mijn antwoord is gegeven op de 5.1 set die je al hebt. Maar ik lees nu dat je muziek wil luisteren en je TV aan wil sluiten. Dat zijn meer stereoversterkerverlangens. Als het voornamelijk om 2.0 muziek gaat en 2.0 tv-uitzendingen dan kan je beter een versterker kopen. Wil je er films mee kijken vanaf Blu-ray speler (of PC of mediaspeler) en wil gamen in surround met een PS4/Xbox1 dan is een AV-receiver de logische keuze.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100