hoe kan je een stroomkabel aansluiten op een accu?

Hallo,

Ik heb een luidsprekerkist met een stekkerdoos erin waar de bleutooth aanzit en de versterker, nu heb ik een accu gekocht en wil ik de stekkerdoos op de accu aansluiten. Weet iemand hoe dit moet?

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als alles op 12 volt werkt, heb je 2 accuklemmen nodig. Let op dat je de min en plus aan de goede kant zet.

Als je een stekkerdoos bedoelt voor 230 V dan kun je die nooit rechtstreeks op een 12 V accu aansluiten. Je moet dan een omvormer gebruiken die 12 V gelijkspanning omzet naar 230 V wisselspanning. Een dergelijke omvormer heeft aansluitdraden met klemmen die je op de accu aansluit en een stopcontact waar je jouw stekkerdoos kunt inprikken. De klemmen zijn rood en zwart gemerkt: rood is + en zwart is - aansluiting.

Als dit de accu is waar je in je andere vraag "Versterker 230 volt naar....", dan geef ik je weinig luistergenot in het vooruitzicht. De accu is slechts 4 Ah. Onder optimale omstandigheden zul je daar effectief hooguit 2 Ah uit halen. Je versterker zal niet continu 50 Watt vragen, maar ga voor het gemak eens uit van 2 A gemiddeld. Dan is het na een uurtje afgelopen. Ergo: andere accu, andere versterker of andere wensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100