Met welke apparatuur kun je buiten continu het geluidsniveau van stemmen en muziek registreren?

Scouting verhuurt de gebouwtjes in de zomer aan groepen kinderen (scholen, kampeergrpepen, etc). Een buurman klaagt dat dit voortdurende overlast geeft door harde stemmen, geschreeuw en muziek.

Dit geluid zal er af en toe zijn maar de man overdrijft waarschijnlijk schromelijk waar het gaat om geluidsniveau en de duur daarvan. Daarom wil scouting nu aan de kant van die buurman een continue buitengeluidsmeting doen tijdens de verhuurperiode (=zomermaanden).

Het mooist is het als er elders ook een signaal te ontvangen is door iemand van de scouting leiding op het moment dat een bepaald geluidsniveau wordt overschreden. Dan kan de leiding van de luidruchtige groep direct worden aangesproken.

Met welke apparatuur kan dit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een decibelmeter kun je continu het geluidsniveau meten. Deze apparaten zijn er met en zonder opslagcapaciteit. De apparaten met opslagcapaciteit zijn wat duurder dan die zonder. Informeer eens bij een verhuurbedrijf voor bouwmaterialen in de buurt of ze die ook verhuren (veel bouwplaatsen gebruiken deze meters omdat ze binnen bepaalde normen moeten blijven voor de buurt).

Bronnen:
http://www.conrad.nl/content/search/Meette...
http://www.huren.nl/p10568/decibelmeter

Er zijn decibel apps voor tablet en smartphone waarmee je geluid kunt meten. Bijvoorbeeld deze: https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.menue.decibelmeter&hl=nl

Om het geluidniveau continue te meten, kun je een inderdaad een decibelmeter/geluids(niveau)meter gebruiken. Wij hebben een onderzoek gedaan naar geluidsoverlast bij verschillende campings. Om dit goed te kunnen onderzoeken hebben wij een decibelmeter gekocht bij www.decibelmeterstore.nl. De verschillende decibelmeters op deze site hebben wij grondig bekeken en besloten een decibelmeter met een live datalogger aan te schaffen. Dit zal ook een goede decibelmeter zijn in die situatie. https://decibelmeterstore.nl/pcat/decibelmeter-realtime-datalogger/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100