Kan ik het best audio voor virtueel surround geluid vanaf mijn laptop via een HDMI-kabel of via een 3.5mm Jack naar mijn receiver overbrengen?

Ik heb een beamer gekocht en binnenkort koop ik een 2.1 stereoset met bijbehorende receiver.
De stereo heeft de optie om virtueel surround sound te produceren door geintegreede Dolby Pro Logic II technologie.
Mijn laptop sluit ik aan op mijn beamer om films te bekijken en ik wil mijn laptop daarbij ook aansluiten op mijn receiver om virtueel surround sound te krijgen.

Nu is mijn vraag of het verschil maakt voor de virtueel surround sound of ik het geluid van mij laptop overdraag d.m.v een HDMI kabel of een 3.5 mm jack naar mijn receiver?

Is de receiver in staat het geluid goed te verdelen over de speakers wanneer hij het geluid analoog via een 3.5 mm jack kabel aangeleverd krijgt?
Is er geluidsverschil in het virtueel surround geluid overgedragen d.m.v een 3.5 mm jack of een HDMI-kabel?

Wie oh wie kan mij helpen,

GoeieThijs

Weet jij het antwoord?

/2500

HDMI is het beste geluid (en beeld)

Via 3,5 mm wordt alleen analoog links en rechts doorgegeven, via HDMI wordt audio digitaal doorgestuurd. Als jouw receiver van gewoon stereogeluid virtueel surround maakt dan is dat surrogaat dat zowel door 3,5 mm als via HDMI het geval. Als de film die je op je laptop afspeelt voorzien is van echt surround geluid dan kun je dat alleen via HDMI doorgeven, maar dan gebruik je natuurlijk niet de virtuele-(nep)surround...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100