wat zijn de nadelen van een luisterboek?

(met vermelding van bronnen graag)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Student; Bij een luisterboek ontbreekt de mogelijkheid om je eigen interpretatie te geven aan stemmen, intonatie, leessnelheid of om zomaar een alinea rustig opnieuw te lezen.

zijn eigenlijk geen bronnen voor, ligt voor de hand. In een gewoon boek kan je 'normaal' pauzeren of een passage opnieuw lezen om het beter tot je te laten doordringen. Ook emotionele indrukken moet je bij een luisterboek onderdrukken omdat het 'lezen' doorgaat.

Een luisterboek dringt een tempo op, en als de stem saai is, komt dat het boek niet ten goede.

Je hebt er ook electriciteit voor nodig om het af te kunnen spelen.

Ik vind dat de nadelen niet opwegen tegen de voordelen. Tijdens het autorijden en file rijden luister ik hele klassieke reeksen waar ik anders geen geduld voor zou hebben. Laats Homerus. Nu ben ik bezig met een reeks filiosofen. Erg boeiend. Als ik erg druk ben geweest luister ik in bad graag naar een mooie roman, literatuur of proza. Top dus.

Ik zie alleen maar voordelen aan audioboeken.

vaak luisteren ze minder goed dan de naam doet vermoeden

Je bent afhankelijk van de intepretatie van de voorleesstem en als het een ingewikkeld boek is, kost het luisteren bv in het verkeer meer moeite en zou af kunnen leiden. Daarintegen is het lezen van 'dode bomen media' (normaal boek/krant) in het verkeer bijna alleen in de file mogelijk...

Je kunt in slaap vallen, dan weet je niet meer waar je bent gebleven, bij een gewoon boek ligt de ene helft op je wang, zo weet je nog waar je gebleven bent. Er zou een technisch snufje op een luisterboek moeten zitten, dat merkt dat je in slaap bent gevallen, en dan automatisch op pauze gaat...!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100