Kan ik mijn versterker veilig repareren zonder electrocutatie?

Ik heb een drum speaker van een elektronisch drumset.
Een paar maanden is het gedeelte waar de snoeren in gaan de versterker ingezakt. Ik kan hem dus niet meer gebruiken, maar ik wil het graag zelf repareren dmv de kast open te maken en het paneeltje weer omhoog vast te zetten.

Op de versterker staat dat open maken verboden is ivm. schok.
Maar is dat na een paar maanden zonder stroom ook af te raden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kun je inderdaad veilig doen. De condensatoren zullen wel ontladen zijn. Mocht je dat veiliger vinden, dan kun je toch nog keukenhandschoenen aantrekken. En zelfs van 230 Volt ga je niet meteen dood. Eergister nog raakte ik er aan. Je schrikt behoorlijk. En dat betekent dat je nog niet dood bent.

Als je er niets van kent moet je er af blijven. Het feit dat je niet weet dat het gevaarlijk is wil zeggen dat je er niets van afweet. Met condensatoren, als ze er inzitten, weet je nooit niet. Ook het op zijn plaats zetten van het plaatje kan beschadigingen teweegbrengen aan de snoeren, wat dan ook gevaar oplevert Als de fabrikant daar een waarschuwing geeft, heeft dat zijn nut. Voor de fabrikant kost dat geld om deze waarschuwing te plaatsen en als hij dat niet moet doen dan zal hij dat ook niet doen. mar nu staat het er op en met reden. Laat dit doen door iemand die op de hoogt is van de zaken Dus het antwoordt is nee omdat er onzekerheden zijn Robby BB

Na paar maanden zonder stroom zijn de condensatoren ontladen. De waarschuwing staat er niet voor niets, maar als je goed op let en de grote condensatoren niet aanraakt of deze eerst ontlaad. Dat doe je door de twee contactpunten even met een schroevendraaier met elkaar verbinden. Een versterker heeft geen hoog voltage onderdelen zoals een tv. In mijn ogen is de sticker een waarschuwing en meer juridische van aard. Hiermee is de fabrikant gedekt. Het gevaar zit er meer in als de stekker er nog in zit of als deze pas uit staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100