Hoe ontstaat het verschil tussen het horen van bass in hogere en lagere kick frequenties tussen meerdere subwoofers?

Om de nogal vage vraagstelling te omschrijven;

In de auto dreunen de kicks met lagere frequentie hard door, terwijl er bijna geen bass te vinden is in kicks die een hogere frequentie hebben.

In het huis heb ik een subwoofertje van logitech waarbij het precies andersom is, de kicks met hogere frequentie lijken helemaal tot zijn recht te komen, terwijl kicks met een lagere frequentie bijna geen bass produceren.

In de auto zit een Emphaser van 750 watt, de woofer van logitech produceert maar een schamele 180 watt.

Toch geeft de kleinere subwoofer van logitech een veel voller geluid bij hogere basstonen, terwijl deze een kleiner frequentiebereik heeft ten opzichte van de woofer in de auto, en daarbij ook nog eens een grotere ruimte moet vullen.

Waar kan dit aan liggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om te beginnen zou je het frequentiebereik van je speakers moeten weten, het lijkt er in jou auto op dat er een gat zit tussen het bereik van de woofer en van de middentoner, deze moeten een overlap hebben om alle tonen goed weer te kunnen geven. Als je zeker weet dat het goed zit, heb je misschien het verkeerde scheidingsfilter of is deze niet goed ingesteld, als de frequentie naar de verkeerde speaker gestuurd wordt kan de speaker er niet mee overweg.

RoMu heeft absoluut een punt, wil alleen aanvullen wat je kistruimte in je auto is? Heb je een op maat gebouwde sub? Ook de evt. constructie van je kist EN de plaatsing alsmede het type auto (106 of een SUV) waar deze in ligt zijn van belangrijke waarde (n).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100