kan je speakers maken van oortjes?

ik wil namelijk van mijn oortjes speakers maken, ik heb namelijk 2 paar oortjes, en dit is wel een uitdaging voor mij

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat gaat onmogelijk lukken, oortjes zijn zo gemaakt dat ze in je oor een niet al te hard geluid geven. Als je er van een afstand naar luistert zal je amper iets tot niks horen.

Theoretisch is het mogelijk daar speakers mee te maken maar dan met een zéér laag vermogen. Het gevaar is niet denkbeeldig dat u die kapot maakt een beetje versterker. De allerbeste koptelefoons geven een geluidsvermogen van 6,4 Watt bij 8 Ohm. Bij oortjes spreekt men dikwijls van een paar 100 mW. U zal begrijpen dat die dan niet echt geschikt zijn om er boxen van te maken. Bij boxen ligt het vermogen veel hoger en altijd met aparte luidsprekers voor lage (bas), midden tonen en hoge tonen (tweeter).

Het is mogelijk, maar dan zal je de luidsprekers moeten gebruiken als oortjes :-) Weet wel dat het maken van een luidspreker niet bestaat uit een bakje te maken en daar een luidspreker in te plaatsen. Daar gaan complexe berekeningen mee gepaard die je op het internet vindt. De omhulsels moeten een bepaalde grote en vorm hebben, Als dat niet zo is dan is er een verkeerde weerkaatsing van het geluid tegen de wanden, waardoor dat je uw luidsprekers mee vernield. Het is een mooie uitdaging. Als je kijkt hoe de menselijke stem in een amfitheater wordt versterkt, lijkt me dit ook een mooie uitdaging. Mischien niet erg luid maar toch hoorbaar. Robby BB Toegevoegd na 10 uur: Ik was nog vergeten te zeggen dat oortjes al luidsprekertjes zijn. Het is dan ook nodig om ze volledig te ontmantelen en een nieuwe kast[je] te maken. Mischien kan je het principe van het amfitheater gebruiken om meer geluid te krijgen bij een zelfde vermogen

Het ZIJN speakers, alleen met hun formaat aangepast aan de functie...

Natuurlijk is dat mogelijk. Alleen voor beperkt vermogen. De speakertjes in GSM telefoontjes zijn bijna hetzelfde als oortjes. Zelf heb ik als jongetje vroeger van een kristal telefoontje een hoorn luidspreker speaker van dik papier op een kristal ontvangertje gemaakt, zoals vroeger de naald wasrol en platen speler met met hoorn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100