hoe sluit ik mijn versterkers/pa set correct aan ?

Ik heb twee versterkers, een voor mijn sub's en een voor mijn toppen. Het signaal gaat vanaf mijn mengpaneel naar mijn effecten processor hierna wordt het signaal links en rechts gesplitst door twee tulp y splitters, dan gaat het gesplitste signaal naar twee apparte equalizers (een voor de subs en een voor de toppen) en dan gaat het signaal naar de versterkers.

Is dit goed aangesloten of kan ik het signaal beter anders splitten of op een of andere manier doorlussen bij de versterkers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens uw beschrijving is dit correct en ik neem aan dat u op elke versterker een aparte luidspreker zal gebruiken.

Je zou je effecten processor ook via de 'insert' doen op een kanaal, zo heb je je processor op 1 bepaald kanaal, of meerdere. Je kunt ook je processor aansluiten via de Aux van je mengtafel en vervolgens terug laten komen in een stereo jack kanaal, waardoor je de hardheid van je effecten ook zou kunnen regelen. De laatste optie had ik genomen. Zoals je het nu hebt is het ook goed, maar er valt weinig te regelen aan het volume van de galm, delay, gate etc.

Ik zie aan alle reacties dat iedereen het wel prima vindt zo, maar daar ben ik het toch niet mee eens. Ik mis namelijk een actief filter in je beschrijving. Op de manier die je beschrijft krijgen je subs ook midden en hoge tonen, al is daar nog wel overheen te komen (misschien hebben ze zelf een laagdoorlaatfilter) maar het is wel ernstiger wanneer je tops ook de laagste tonen te verduren krijgen. Dat beperkt hun belastbaarheid en verslechtert de kwaliteit. Je kunt het nog wat compenseren met de equalizers (als ik het goed lees heb je aparte equalizers voor de subs en de tops) maar ideaal is het niet. In mijn eigen installatie gebruik ik helemaal geen equalizer, want met heel goede speakers is dat nergens voor nodig, maar wel een goed actief tweeweg-filter. Scheelt echt veel in geluidskwaliteit. Voorbeeldje in de links.

Bronnen:
http://www.thomann.de/nl/dbx_223_xs.htm?si...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100