Bestaan er versterkers die geen stroom nodig hebben?

Ik heb een boot en wil daarin een versterker. Maar bestaan er versterkers die geen stroom gebruiken of moet er een accu in? Of heeft iemand anders misschien nog een ander idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Accu. Versterker is altijd stroom. Zelfs door je speakerdraden loopt een stroompje laat staan een versterker. Koop een 12v accu met voldoende ampère uur (ah). Ga er vanuit dat hij het niet lang trekt met een versterker of je moet een systeem maken dat hij ook oplaad

Versterken zonder stroom verbruik is een utopie. Als u geen stroom van uw batterij wilt verbruiken bestaan er zonnepanelen die een batterij opladen waarmee u dan een 12VDC naar 230 VAC omvormer kan voeden en daar kan u alle kanten mee op. Eigenlijk behoeft u geen aparte batterij maar kan u die van uw boot gebruiken met als extra voordeel dat die opgeladen blijft ook als u stil ligt aan de wal, zelfs voor lange tijd.

Bronnen:
http://www.ikwilzonneenergie.nl/Zonnepanel...

Ja zeker: De romeinen gebruikte het al, maak een soort van hoorn(megafoon) zet daar je huidige speaker achter(driver) Dit zal zorgen voor een effectievere overdracht van het speaker geluid, met het effect dat het dus sterker(versterkt) over komt.

De beste oplossing voor dit geval zal misschien iets zijn wat ik op een bouwplaats eens zag. Autoradio met een autoaccu, deze verbruikt relatief weinig stroom en kan toch voldoende geluid produceren. Als je er eentje neemt met AUX dan kan je er alles op aansluiten dat via een mini jack connector werkt. Saludos!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100