Sinds kort zoemt mijn versterker, hoe verhelp ik dit weer?

Ik heb hem pas een maand maar hij deed dat voorheen nooit, je hoorde het niet eens als ie aanstond en hij gaf een perfect helder geluid. Net zette ik hem aan en gaf hij opeens ruis, maar de kabels zaten goed en ik had geen andere apparaten in de buurt. Toen ik wilde spelen ging dat licht haperend en hoorde je nog gezoem op de achtergrond.

Gisteren heb ik voor het eerst mijn muziekspeler aangesloten op de aux-in en ook via een koptelefoon in een andere ingang geluisterd. Zou dat er iets mee te maken hebben?

Toegevoegd na 9 minuten:
Zelfs als alleen de eigen stekker erin zit, hoor je hem lichtjes zoemen.

Toegevoegd na 1 dag:
Inmiddels is het vreemd maar prettig genoeg alweer verholpen, en dat terwijl ik niets heb veranderd of verschoven... In ieder geval bedankt voor de suggesties, jammer dat ik nu ook niet meer kan uitvinden wat het was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Om te bepalen of het daaraan ligt moet je die apparaten loskoppelen en kijken of het gezoem aanhoudt Kijk ook eens of je versterker niet ergen tegen aan staat (tafeltje, bloempot ik noem maar wat) wat het zoemen veroorzaakt

Is je muziekspeler een laptop? Zo ja, dan kan er een aarde probleem zijn tussen je laptop en versterker. Heb je de brom ook nog als je de muziekspeler weer loskoppelt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100