Als een cd in de winkel blijft liggen, is dit verlies voor de winkel of voor de platenmaatschappij?

Stel er worden 100 cd's ingekocht van een artiest, maar het album flopt. er worden maar 30 exemplaren verkocht. De 70 overige cd's, is het verlies voor de platenmaatschappij of voor de winkel? Kan de winkel ze terugsturen? Betaalt de winkel vooraf aan de platenmaatschappij of pas nadat het schijfje is verkocht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is afhankelijk van de deal die de platenmaatschappij en de winkel met elkaar hebben afgesproken.

Dit is verlies voor de winkel. Ze zijn tenslotte al (in)gekocht, dus kunnen ze niet terug gestuurd worden. Voor de platenmaatschappij zijn er dan 100 verkocht. Dit aantal telt voor eventuele gouden platen.

Dit voorbeeld is net als bijna iedere winkel in de detailhandel. Over het algemeen is het een spel tussen vraag en aanbod. Wat wil de consument en wat ik kan ik bieden. Wanneer een bekende artiest een cd uitbrengt en veel promotie maakt. Zal het waarschijnlijk zijn dat het een hardloper zal worden. Hier zal de winkelier ook meer van inkopen dan een onbekend bandje. Het risico is voor de winkelier. Ik werk in een drogisterij en het werkt volgens het zelfde principe. Het is wel eens zo dat producten met een datum uit de winkel worden gehaald. En een vertegenwoordiger helpt door een deel te vergoeden. Maar dat is per leverancier verschillend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100