Ik wil met een pc of laptop een live evenement opnemen. Hoe doe ik dit?

Voor de jeugd heb ik een talentenjacht opgezet. Een cameraploeg neemt de beelden op, maar het nadeel is de slechte geluidskwaliteit, vanwege de grote ruimte.
Ik zoek een manier om terwijl de muziek afspeelt dit ook direct op te nemen, zodat ik dit later via een programma met de videobeelden kan mengen.
Mijn laptop was het meest praktische geweest, maar aangezien deze niet kan opnemen via "what you hear", wordt dit heel lastig. Heeft iemand nog een paar alternatieve ideeën of zelfs programma's waarmee ik dit zou kunnen doen? Het leek allemaal veel simpeler dan dat het werkelijk is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat ik zelf in het verleden wel deed: Stel vaste camera(met statief) op, laat deze de gehele show lopen, dan heb je je basis beeld en geluid spoor. Bij het monteren gebruike je deze opnames als bassis, waarvan je de mobile en/of close up cameras er in monteert, waarbij je goed op de lipsync let. Deze vaste camera eventueel uitrusten met losse goede microfoon.

Wat daar veel voor gebruit wordt, gratis is, en redelijk makkelijk te bedienen is: Audacity: http://audacity.sourceforge.net/about/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100