Versterker gaat opeens kraken na een tijd muziek afspelen via computer

Hallo,

Bij vrienden op feestjes dan installeer ik wel een mijn computer en versterker met een paar boxen die eigenlijk niet bij de versterker horen, en dus denk ik ook zwaarder zijn als normaal.

Maar dan na 3 a 4 uur hard afspelen, dan gaat zomaar van het een op het andere moment de versterker met de boxen ruisen/kraken. Als ik dan vervolgens alles eventjes uit zet en weer aan werkt het weer.

heeft iemand enig idee wat of dat dit veroorzaakt?

Toegevoegd na 1 dag:
Het is een Celestion Htib versterker met ingebouwde subwoofer

Site met plaatjes:

http://cgi.ebay.com/CELESTION-HTiB-POWERED-10%22-SUBWOOFER-5.1-AMPLIFIED_W0QQitemZ380177997187QQcmdZViewItemQQimsxZ20091115?IMSfp=TL091115169005r17731

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit heeft vermoedelijk met aarding te maken. Alle aarde verbindingen van de apparaten horen ook met elkaar contact te maken. Als dat niet zo is kan er langzaam een verschuiving in statische spanning optreden tussen de diecerse apparaten waardoor de versterker ineens gaat overstemmen...de geluids pieken PLUS opgebouwde 0 spannings verschil komt dan over het maximum toelaatbare heen. Heb dit zelf ooit gehad met een grammofoon speler...dat ging alleen goed als je een aarde verbinding tussen de 2 chassis van de apparaten legde. bron: eigen ervaring plus boeken propadeuse electrotechniek studie jaren 70 in delft.

waarschijnlijk heb je ergens een totte condensator, maar dir is zeer moeilijk op te sporen.

Het kan ook het "kraken" van de volume-, balans en bas/treble regelaar zijn, gezien de klacht is dit waarschijnlijk. Neem de versterker van de stroom en andere verbindingen Maak de versterker open en probeer wat WD 40 (soort smeer/lruip/schoonmaakolie) in de regelaars te spuiten. Dit kan via een gaatje of op de plaats waar de contacten naar buiten komen. Als dat gelukt is, de knop even heen en weer draaien en dan heb je een hele goede kans dat het over is. Zo kun je ook de schakelaars en drukknoppen behandelen, die willen na verloop van jaren en rook ook weleens vervelend gaan doen. Misschien zijn de gaatjes van de regelaar zo klein dat je een injectiespuit met dunne naald nodig hebt om de olie op zijn plek te krijgen. Deze zijn bij een apotheek zonder recept verkrijgbaar. Vooral insulinespuitjes met naaldje voldoen prima, de naald kun je buigen in een handige hoek Spuit er niet teveel in, een paar druppels (0.1ml) is vaak al genoeg Loop met een beetje van deze olie meteen alle connectors ook even na en druk de tulpjes van veelgebruikte tulpplugen iets naar binnen , zodat het contact beter wordt. Dit kost wat werk, heel veel oude apparaten kun je met deze methode een nieuw leven geven. Veel plezier

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100