Hoe werkt een luidspreker??

Ik moet het weten voor Natuurkunde maar hoe het daar is uitgelegd snap ik niet! Heeft iemand een makkelijke uitleg??
Alvast bedankt!!

Weet jij het antwoord?

/2500

hallo, dit werkt vrij simpel. de stroom komt binnen en gaat naar een spoel, in die spoel zit een magneet, omdat de spoel steeds een ander voltage heeft veranderd het magnetische veld van de spoel, hierdoor beweegt de magneet in en uit de spoel. die magneet zit vast aan een conus, en de conus aan het membraan. de conus is er om het geluid te produceren en het membraan om het te versterken. succes! Toegevoegd na 2 minuten: wat ik dus bedoel is dat de conus de lucht in trilling brengt (wat wij dus horen als geluid) en het membraan mee beweegt om meer lucht te laten bewegen (dat bedoel ik met versterken)

Een filmpje zegt zoveel meer: http://www.youtube.com/watch?v=DMxn3CPLe-A

Een luidspreker werkt eveneens op basis van de wet van Lenz. Als er door een geleider die zich in een magnetisch veld bevindt een stroom gaat lopen dan ontstaat er een mechanische kracht en wil de stroomdraad zich verplaatsen. De geleider is de spoel van de luidspreker en de stroom die door de spoel gaat lopen komt van een versterker. Doordat de stroom varieert volgens het geluidssignaal gaat de spoel zich in de magneet bewegen. De conus van de luidspreker zit aan de spoel vast en zet de lucht in trilling zodat je geluid hoort.

Even als extra info: Je hebt ook nog het frequentiebereik. Als er staat 50Hz - 400Hz dan betekent dit dat de conus 50 keer tot 400 keer per seconden kan vibreren. Hoe minder per seconden, hoe lager het geluid. Hoe meer per seconden hoe hoger het geluid. Het menselijk oor kan tussen de 20Hz en de 20.000Hz horen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100