Subwoofer met een omvormer 230->12 volt. Mogelijk om te gebruiken zonder stekker maar direct op een 12 volt energiebron?

Ik heb een subwoofer die 1.5 ampere en 12 volt heeft. Nu weet ik dat in de auto een stroomtoevoer van 12 volt zit. Als stekker zit er een omvormer van 230 naar 12 volt aan. Is het mogelijk om de subwoofer direct te verbinden met de autoaccu?
Dus dat ik de stekker niet gebruik maar een andere draad eraan vastmaak?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zal zeker goed gaan, in de praktijk kan de spanning in de auto tot ongeveer 13,6 V oplopen, maar de meeste apparatuur kan daar wel tegen. Wel moet je er goed op letten dat je + en - niet verwisselt: De meeste voedings stekkertjes zien er uit als een buisje, dan is vaak de min de buitenkant en de plus het gat in het buisje. Zorg ook dat er een zekering van 1,5 A in de aanstekerplug zit, als je die weg laat kan het behoorlijk mis gaan als je kortsluiting veroorzaakt in je kabeltje. Bij de 12 V aansluiting van de subwoofer zal wel een symbooltje aangeven die de polariteit visueel aangeeft. In de vrachtwagen gebruik ik een televisie op de 12 V aansluiting, en die werkt prima zonder zijn eigen lichtnet adapter.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100