Is een inktvis hetzelfde als een octopus?

Of zijn het andere beesten? Octo is een octopus. Toch? Geen inktvis toch? Of is dat hetzelfde maar dan met een andere naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Simpel gezegd is iedere octopus een inktvis. Maar niet iedere inktvis is een octopus. Het geslacht octopus bestaat uit ruim 115 leden. Te herkennen aan 8 armen en 3 harten. Overkoepelend is de klasse inktvissen, waartoe de octopussen behoren. Deze klasse bestaat uit ruim 780 soorten (waarvan dus 115 octopussen). De meeste van deze soorten hebben evenals de 115 octopussen 8 armen, toch zijn er geslachten zoals die van de pijlinktvissen die 2 extra grijparmen hebben. En de nautilus heeft 90 armen, maar mist dan weer de zuignappen!!! Eigenlijk is het heel simpel!! De mens is een primaat ( De apen en de halfapen) Maar niet iedere halfaap of aap is een mensachtige of zelfs een mensaap. Wij hebben net zo veel gemeen met een ringstaartmaki als een octopus met een nautilus. Ik hoop dat het je nu duidelijk is ;)

Inktvis is een algemene term in het Nederlands. Octopus valt onder de term inktvis omdat ze ook inkt maken om zich te beschermen. Er zijn lichamelijke verschillen tussen een octopus en andere soorten inktvis. Octopussen hebben 8 poten ("octo" is grieks of latijns en betekent "acht") en een ronde balachtige lijf. Pijlinkvissen hebben 10 poten, en hun lijf heeft de vorm van een torpedo. Calamari is gemaakt van pijlinktvis. "Calamari" komt van het Italiaans en maakt referentie naar de soort inktvis met 10 poten (pijlinktvis). Calamari gemaakt van octopus is dus geen echte calamari.

Bronnen:
http://dier-en-natuur.kwero.nl/dier/6264-i...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100