Is een haai een zoogdier?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja een waterzoogdier ;D

NEE wat iedereen ook zegt het antwoord is nee, geloof me. Haaien zijn vissen, de grootste vissen die er zijn (walvissen zijn zoogdieren)

Nee een haai is een vis, en legt eieren in een leerachtige schaal tussen kelp en andere waterplanten. Zoogdieren leggen geen eieren, maar brengen hun jongen levend ter wereld. Er is 1 haaisoort die de jongen levend ter wereld brengt, maar die houdt de eieren in de buik, dus ook die valt onder de vissen.

Wat is een zoogdier? Het wijfje van het zoogdier brengt levende jongen ter wereld. Die worden door de moeder gezoogd, dat wil zeggen dat de jongen melk zuigen bij de moeder. Zij heeft daarvoor speciale melkklieren en tepels. Bij de meeste zoogdieren is het lichaam bedekt met een dikke laag of dunne vacht die beschermt tegen de koude. Zoogdieren zijn immers warmbloedig en moeten hun lichaamwarmte vasthouden. De meeste zoogdieren leven op het land en bewegen zich voort op 2 paar poten. "Is een haai een zoogdier?" Nee, want de jongen van de haai drinken geen melk bij hun moeder. Sommige soorten haaien brengen wel levende jongen ter wereld (in plaats van eieren), maar die haaienbaby's hebben in de buik van die moederhaai toch wel in een eierschaal gezeten. Pas vlak voor de geboorte komen ze uit hun ei in de buik van de moederhaai. Haaien hebben verder geen vacht en zijn koudbloedig. Zij hebben geen poten.

nee maar wel een vis

De meeste haaien zijn eierlevendbarend; ze produceren levende jongen maar via een embryo dat met een dooierzak is verbonden. Niet zelden eten deze embryo's de nog onbevruchte eieren in de uterus van het moederdier op, zodat er minder jongen worden geboren. Dit noemt men oophagy (letterlijk: eier-etend). De overlevers zijn direct na de geboorte geduchte jagers. Sommige haaisoorten zijn levendbarend, zoals de Carcharhinus (van de requiemhaaien) en de hamerhaaien (Sphyrna). Deze soorten ontwikkelen net zoals bij zoogdieren het geval is een embryo met een placenta.

sommige haaien niet en andere wel, bijvoorbeeld de walvishaai is wel een zoogdier en de zandhaai niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100