Zijn er dieren die voorwerpen of andere dieren/zichzelf kunnen herkennen op foto's?

En hoe zit het met tekeningen/animaties? En de spiegel (ik weet dat sommige vogels wel een vogel in de spiegel herkennen, maar niet zichzelf)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van nature herkennen dieren zichzelf niet in een spiegel, omdat ze dat niet aangeleerd is. Ze zien in hun spiegelbeeld wel een soortgenoot. Je kunt met training verschillende diersoorten wel aanleren om een afbeelding van zichzelf aan te wijzen, maar dan is het nog maar de vraag of ze zichzelf daarin herkennen, of een soortgenoot die ze moeten aanwijzen.

Dolfijnen, olifanten, eksters en sommige mensapen weten dat ze naar zichzelf in de spiegel kijken. Dieren die spiegel-zelfherkenning vertonen, zullen vaak ontdekkingsfasen doormaken. In een bepaalde fase herhalen dieren vreemde bewegingen terwijl ze lijken te begrijpen dat hun gedrag en het gedrag van het dier in de spiegel gerelateerd is. In de laatste fase lijken veel dieren hun moeilijk zichtbare lichaamsdelen te willen verkennen. Dolfijnen oriënteren zich bijvoorbeeld herhaaldelijk vanuit verschillende hoeken voor de spiegel om markeringen te zien die onderzoekers op hun lichaam hadden gemaakt. Aziatische olifanten raakten met hun tong het glas aan en onderzochten zo de binnenkant van hun mond.

Bronnen:
https://www.nationalgeographic.com/animals...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100