Hoe krijg ik ongedierte uit het plafond?

Tussen het verlaagde plafond van het aangebouwde gedeelte in de woonkamer loopt er wat rond. Ik vermoed een muis of een rat. Heb ook gedacht aan een marter, maar het beestje lijkt kleiner.

- Hoor het beestje soms 's avonds, maar lang niet elke avond. Als hij er is hoor ik hem meestal vanaf 23.00. Meestal is het de avond dat ik hem hoor koud of nat.
- Lijkt om één beestje te gaan. Hoor er niet meer dan één lopen.
- Het beestje houdt zich vrij rustig. Hij scharrelt wat rond, maar maakt niet veel herrie. Ook hoor ik geen knaaggeluiden.
- Het beestje zit alleen in het aangebouwde gedeelte van de woonkamer. Binnen het verlaagde plafond zit een afscheiding naar de rest van de woonkamer. Daar komt hij niet doorheen.
- ik hoor het beestje nu al enkele weken af en toe. Steeds op dezelfde plek. Hij heeft geen opening naar de woonkamer en keuken, dus geen toegang tot voedsel.

Klinkt dus niet heel ernstig, maar ik wil het beestje wel weg hebben. Hoe kom ik er vanaf? Hoe verjaag ik zo'n beest uit het plafond?

Groeten, Frank

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je nergens in huis vraatsporen ziet en nergens keuteltjes (neem ik aan) zal het beestje waarschijnlijk geen kant opkunnen....je hoort hem/haar namelijk altijd op hetzelfde plekje. De leefruimte zal dus erg beperkt zijn en aan voedsel wordt zo weinig tot niets gevonden. Een muis kan zonder water overleven zolang het voedsel dit bevat...zonder eten verdroogt hij/zij. Heb je nergens een kiertje of klein gaatje ontdekt, dan zit het beestje hoogstwaarschijnlijk gevangen en zal na de dood gewoon uitdrogen. Het hoeft niet zo te zijn dat het enorm gaat stinken, vooral in zo'n kleine ruimte niet, waar geen voedsel aanwezig is. Ik vond zelf bij verbouwing van mijn bijkeuken in een hoekje achter de tussenmuur van de keuken, achter de isolatie het skeletje van een klein muisje, met nog een geheel intact leerachtig velletje...draaide je het op zijn rug dan zag je duidelijk dat het lijfje weg was door verdroging. Zelfs onze kat heeft nooit wat gemerkt, ook was er nooit een vlieg te zien geweest. Hierdoor heeft hij /zij ook nooit gestonken. Tja, je weet niet hoeveel ruimte het beestje tot zijn beschikking heeft en of er ergens een ontsnappingsgaatje is. Wat goed schijnt te helpen om muizen te verjagen als je zelf geen kat hebt of er makkelijk bij kunt is de z.g. 'electro cat'. Een soort aparaatje dat je in het stopcontact steekt en dat een voor mensen onhoorbaar hoog frequent geluid geeft. Het schijnt goed te werken omdat muizen enz. er slecht tegen kunnen en zullen proberen ervan weg te komen. het is bij boerenbondwinkels te koop of online via bijv. https://www.tuinierdier.nl/webshop/windhager/windhager-tegen-muizen-hoogfrequent/detail/1194/anti-muizenstekker-windhager-50-m2.html Bedenk echter wel dat het geen goed idee is als je zelf een huisdier hebt....die kan er nl. ook last van hebben. https://www.tuinierdier.nl/webshop/windhager/windhager-tegen-muizen-hoogfrequent/detail/1194/anti-muizenstekker-windhager-50-m2.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100