Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Vogels zijn uitgevlogen maar nu zit de pop alweer op nw eitjes worden de andere dan nog wel gevoed?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
in: Vogels
1.2K
Rieneke1
3 jaar geleden
Wat voor vogels heb je het over?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als de vogeltjes zijn uitgevlogen kunnen ze al heel snel voor zichzelf zorgen. In het begin laten ze zich nog verwennen door de ouders en vooral de mannetjes voeren de jonkies nogal eens bij met insecten (vooral de meesjes dan). De jonkies schuilen zeker de eerste week heel veel onder de struiken en lage planten om onzichtbaar te zijn voor de eksters en kraaien, maar ze groeien zo hard, dat ze snel te groot zijn voor deze rovers.
Omdat het toch nog vroeg voorjaar is, zijn veel vogeltjes snel aan een tweede broed toe. Ik heb echter nog nooit meegemaakt, dat jonkies werden verwaarloosd door de ouders. Alleen als de mensen de nesten en de voeding verstoren laten de ouders het wel eens afweten. Ligt dus niet aan de vogeltjes zelf.
Aanvulling:
Koolmeesjes broeden vanaf eind april, en hebbn één of twee legsels per jaar met elk 8-13 (soms 7-15) eieren. Paren broeden alleen, maar andere nesten bevinden zich soms dichtbij, bijvoorbeeld in nestkasten in dezelfde boom op 3-4 meter afstand.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 03 mei 2020 14:07: bron, tekst
Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding