Weet iemand hoe je kan kijken of er een kuiken in een ei zit?

Ik heb op video's gezien dat in sommige eiren van winkels ook kuikens zitten, en ik zou graag willen weten hoe je kan zien of er echt een kuikentje in mijn eieren kan zitten. Want dan vind ik het zielig dat als hij aan het ontwikkelen is ik hem perongeluk opeet. Dus wil ik hem uitbroeden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er in de eieren in de winkels al kuikens zouden zitten, zijn die dood. Een ei moet voortdurend verwarmd worden om het ei te kunnen laten uitkomen. Je kan in een supermarkt dus geen ei kopen dat je alsnog kan uitbroeden. Je kan een ei tegen het licht houden om te zien of er een kuiken in zit. Als je het goed doet, en het ei is hiervoor een geschikt ei, dan zie je een duidelijke ronde dooier zitten in een rauw ei: de dooier is een donkere ronde plek als je een ei tegen het licht houdt. Als er een kuiken in zit, kan je de dooier niet meer duidelijk onderscheiden. Het geldt overigens niet andersom: als je de dooier niet duidelijk kan zien, betekent dat niet per definitie dat er een kuiken in het ei zit!

Je kan met een zaklamp in het donker op de stompe kant schijnen, als het bevrucht is, dan zie je de aderen van het beestje lopen. Ook kan je het een in een bak water leggen, als het bevrucht is, dan zal het een beetje dobberen/drijven, als het onbevrucht is dan zal het stil op de bodem liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100