Hoeveel m2 gras wint het van één kip?

Wat ik met deze vraag bedoel is het volgende. Als ik kippen zie lopen op een groot grasveld ziet dat veld er altijd redelijk goed uit. Mijn kippen dacht ik ooit te verwennen met een postzegel gras. Echt een klein stukje, 1-2 m2. Nou daar wisten ze wel raad mee, in een oogwenk was het verdwenen, opgegeten, gekortwiekt en omgespit. Misschien te begrijpen.

Nu lopen 2 kippen op een stukje gras van 12-15 m2 en het heeft even geduurd en misschien werkt de winter ook niet mee, maar je kunt werkelijk er een moddergevecht houden, en het is niet meer te zien dat er ooit gras heeft gestaan.

Vandaar mijn vraag, vanaf hoeveel m2 wint het gras, maw als ik die 2 kippen op gras zet, hoe groot moet het minimaal zijn, zodat de groei groter is dan wat de kippen eten en vernielen?

Het zijn trouwens krielkippen.

Weet jij het antwoord?

/2500

"Wil je de kippen een altijd groenblijvende ren geven, dan voorzie je een oppervlakte van ---10 tot 25 m2 per dier---. Het bodemtype, de aanwezigheid van bomen en struiken en het kippenras spelen ook een rol." Hoe groter hoe blijer de kipjes, dat is zeker. Ook te overwegen valt om de hele tuin ter beschikking te stellen, zijn wel wat haken en ogen, bv afrasteren en let op de giftige planten! In een eventuele moestuin kunnen ze goed werk doen, wel overblijvende boerenkool bv afschermen. Om minder problemen met het grasveld te hebben, kun je kiezen voor een ander type: weidegras. Dit wordt veel gebruikt in de landbouw om vee op te laten grazen. "Tijdens de langdurige afschermplicht heb ik de ren groter gemaakt. Nu hebben ze 2,5 m per kipje met meer variatie aan schuilplekjes. Als ik nu de kippen in de tuin laat scharrelen (goed voor het verse groen en insecten) dan keren ze na een uurtje of 2 uurtjes, uit zichzelf terug naar de ren. Voor mij is dat een teken dat de kippen zich prettig voelen in hun eigen verblijf. Het enige dat nog ontbreekt met deze scharrelruimte is een (deels) groene grasmat." (levende have)

Bronnen:
http://www.velt.nu/kippen-in-je-tuin
https://www.levendehave.nl/vraag/hoeveel-v...
https://www.uw-tuingids.be/tuinonderhoud/g...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100