Welke ganzen zijn het meest geschikt voor bewaking?

Ganzen schijnen betere/scherpere zintuigen te hebben dan bijvoorbeeld honden. Een uitstekende biologische bewakingsinstallatie dus. Zijn er bepaalde soorten ganzen die geschikt als bewakers en hoeveel heb je er ongeveer nodig voor bijvoorbeeld een gemiddelde boerenerf?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Toulouse gans lijkt mij een goede keus.

Bronnen:
https://www.levendehave.nl/dierenwikis/plu...

Welke gans je ook neemt, het is een groepsdier! Ganzen worden in tomen gehouden en dat is wel een zwikkie meer dan 2 :) Hoewel: --------voor beginners is een koppeltje volwassen dieren aan te raden omdat ganzenkuikens het beste door hun ouders worden opgevoed.-------- ALLE tamme ganzen zijn erg waaks naar vreemden. Sommige ganzen rassen slaan vaker aan en kunnen veel lawaai maken, andere zijn iets rustiger. Woon je op een boerderij/buiten dan maakt het niet uit voor de buren. Hoe dan ook van aanslaande wakende ganzen word je wel wakker, en dan is de keus uit 3 soorten wat mij betreft : Chinese Knobbel-, Pommerse of Emdener gans, take your pick. Ganzen leven in groepen (in een toom) en hebben veel ruimte nodig ook met een badgelegenheid en veel gras. Ganzen moeten gehouden worden op een omheind stuk grasland , een ganzenweide , een richtlijn is 50 vierkante meter per gans. Een groep van 8 ganzen heeft genoeg aan een vijver van 6 vierkante meter. --------voor beginners wordt een koppeltje volwassen dieren aangeraden omdat ganzenkuikens het beste door hun ouders worden opgevoed.-------- [Ik begrijp de voorkeur van de andere beantwoorders voor de Toulouse gans niet. Er kleven een paar bezwaren aan deze soort, bv het grote gewicht waar ze op gefokt werden, hetgeen niet meehelpt met de voortplanting. Met andere woorden je gekochte span (gent en jansje) zal langer dan verwacht alleen blijven of in het begin niet, maar later. Dan is een toom van 2 erg klein in de ganzenwereld en kwetsbaar en uiteindelijk duurder?] http://parkboerderijdeurne.nl/parkdieren/grauwe-gans/toulouse-gans Antwoord Welke ganzen zijn het mees geschikt voor bewaking? { (levende ::)) } ALLE ganzen zijn erg waaks naar vreemden. Je hebt keus uit deze veel gehouden ganzen rassen: -Chinese knobbelgans -knobbel op de snavel -Pommerse gans - bont bruin wit -Emdener gans - helemaal wit Dan komt het dus neer op een keuze naar smaak, jouw smaak. Zie je liever witte, bonte of knobbelganzen in de groene wei lopen? Toegevoegd na 1 uur: https://www.google.nl/search?q=foto+Chinese+knobbelgans&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi_gci43NbUAhXHZlAKHVbvCEoQ7AkIPw&biw=908&bih=563 https://www.google.nl/search?q=foto+pommerse+gans&sa=X&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwibosrb3NbUAhUNLlAKHVCABlkQ7AkIPQ&biw=908&bih=563 https://www.google.nl/search?q=foto+emdener+gans&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiz8MTt3NbUAhWEaFAKHY-hAcoQ7AkIQQ&biw=908&bih=563 Beter ook 'n foto erbij, maakt 't makkelijker.

Bronnen:
http://www.landidee.nl/a/dieren/5-leuke-we...
https://www.levendehave.nl/dierenwikis/plu...
https://www.licg.nl/qr/dieren/vogels/vogel...

als je weinig ruimte hebt en geen water neem een koppel cereopsis novaehollaniae dat is een gans uit australië word hier ook gehouden houden niet van water (vind ik raar voor een gans) is erg waakzaam en onverdraagzaam naar alles maar ze zijn wel erg mooi

Een groep Canadese ganzen hebben mij en mijn vriend ooit is aangevallen omdat wij een boterham aan het meer waren aan het eten, en het deed zeer! Dus volgens mij zijn Canadese ganzen een goede keuze zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100