Ik heb een stukje grond van 400 vierkante meters is dit genoeg om één shetlander op te zetten?

Heb een grote stal en een kastanje boom voor schaduw. Is 400 vierkante meters genoeg voor één shetlander vroeg ik me af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind online dat voor 2 je een herctare zou moeten hebben. In verschillende gedeeltes verdeeld zo dat een deel kan groeien ( gras ) terwijl ze het andere eten. Voor eens is dus het logische gevolg dat je 5000 vierkante meter nodig hebt. En een stal, en een schuur voor hooi en zo meer... dat hoort hier niet bij. Er zijn ook verschillende sites met info over te vinden online. De ene zegt minimaal 500 m² de andere spreekt over een 3000 m² als ideaal. --- Verder lees ik ook dat ze groepsdieren zijn. Dus tenzij je zelf er elke dag verschillende uren mee kan werken... niet echt goed om ze alleen te houden. Op welk gras je ze wil houden speelt ook een rol Moeten ze tussendoor werken ( kar trekken vb ) of niet ... ---- Met andere woorden als echt antwoord op je vraag : 400 m² is niet genoeg .

Toegevoegd op 11 mei 2020 12:34: tekst

Shetlanders staan echt graag bij elkaar. Dus je kan er beter 2 nemen. Qua ruimte zou het miss gaan maar ze trappen dat in de winter zo kapot. Let ook op hoeveel beweging ze krijgen met rijden, lopen enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100