Kan een tijger tam gemaakt worden?

Dat hij gewoon als huisdier meegenomen kan worden? Ben het niet van plan om het doen, gewoon nieuwsgierig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan tijgers tot zekere hoogte tam maken. Maar tijgers blijven altijd jagers en onvoorspelbaar. Zo zijn er wel eens aanvallen geweest van tamme tijgers die al 10 jaar "leuk" met de baas om gingen.

ik denk niet dat het mogelijk is een tijger uit het wild weg te vangen en tam te maken. meer kans maak je als je het beestje verzorgt en ter hand neemt van kleins af aan. het tijgertje wordt zo gesocialiseerd op mensen, en is min of meer tam te maken. het blijft een gevaarlijke zaak, want ook een tamme tijger kan, door wat voor oorzaak dan ook, uithalen. dat heeft bij een tijger toch een grotere impact dan bij onze poekie die voor de verwarming ligt.

Neen. Net zo min als een kat is een tijger ook niet geheel tam te maken. Ook een kat blijft haar jaag instinct bezitten en toepassen (vogeltjes, muizen, etc.). zo zal een tijger ook dat instinct blijven behouden en uitvoeren, helaas blijft dat niet bij vogeltjes en muizen maar ook een mens is dan een prooi. Toegevoegd na 1 dag: Nog even wat nagezocht. Het Duitse duo Siegfried & Roy hebben jarenlang met hun dieren samengeleefd als zouden de dieren tam zijn, helaas heeft hun levenswijze Roy bijna met de dood moeten bekopen op 10 oktober 2003. Hun levenswijze werd door vele bekritiseerd omdat de dompteurs daadwerkelijk met de dieren samenleefde in één gebouw.

Bronnen:
http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/bu...

tijgers kan je laten wennen aan je aanwezigheid, maar tam en betrouwbaar zullen ze nooit worden. ook iemand die alles met tijgers kan doen moet nooit de rug naar ze toedraaien, vallen of wegrennen want dan komt het jachtinstinct heel duidelijk naar boven. tegen een tijger begin je niets op zo'n moment. daarbij moet je de lichaamstaal en het gedrag van de tijger kennen, anders is de meest makke tijger een levensgevaarlijk dier en val je vroeg of laat zowiezo ten prooi aan deze XXXL kat. je kan dus omgaan met tijgers zolang het in hun gedrag past en niet schadelijk is voor de mens. het lijntje tussen het gedrag van de tijger en wat een mens prettig vind is maar heel erg dun en een grens die je enkel door nonverbale communicatie heel makkelijk overgaan.

Een tijger kan tam gemaakt worden als het vanaf de geboorte bij je is en je hem niet met rauw vlees voert (tenslotte bij jij zelf als baas ook rauw vlees, hij kan jou dan wel eens lekker gaan vinden). In feite kunnen zelfs honden die vanaf pup zijnde bij jou zijn jou aanvallen om een voor jou onbekende reden, dat kan een "tamme tijger" dus ook. Moraal van het verhaal.......Ja, een tijger kan net zo tam worden als een hond, maar ook een tijger kan zijn dag wel eens niet hebben, die is alleen vele malen sterker, gemener en gevaarlijker dan een hond! Toegevoegd na 1 minuut: Bovendien.....hou ze maar niet als huisdier inderdaad, voor je eigen veiligheid, voor de veiligheid van je omgeving en om te voorkomen dat tijgers hun vrijheid en familie en vrienden kwijtraakt en om uitsterving te voorkomen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100