Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het zijn wantsen of huiskrekels, wat kan ik er tegen doen?

Ik woon sinds twee weken in mijn nieuwe huis maar ik durf mijn ramen gewoon niet meer open te zetten. Er zijn namelijk al 4 keer ofs van die rare, grote beesten (2 cm of groter) binnengekomen en ik schrik me ook elke keer kapot en vind het echt niet fijn. Hoe kan dit, waarom komen ze in mijn huis en waar komen ze vandaan? Twijfel namelijk wat het nou zijn het lijken op huiskrekels maar dacht ook aan wantsen want als je ze dood maakt komt er een hele vieze geur vanaf. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen en weet wat ik kan doen en hoe ik zorg dat ze niet meer binnenkomen of sws niet meer in de buurt van mijn huis komen.

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
in: Insecten
1.4K
fremar
5 jaar geleden
Een foto zou nuttig zijn:want huiskrekels maken eens het donker is zeer veel lawaai,en wantsen kan maar zijn doorgaans ook niet zo groot.
Bordensteker
5 jaar geleden
Hier wat leesvoer over een steeds vaker geziene ‘asielzoeker’ (maar of die het is, dat weet ik niet): http://www.bertpijs.nl/blog/archives/3294-bladpootwants/ https://www.startpagina.nl/v/dieren/insecten/vraag/654741/insect-voorkomen-caravan-nesteld/ https://nl.wikipedia.org/wiki/Bladpootrandwants https://www.natuurpunt.be/nieuws/exit-bladpootrandwants-20151209 https://www.naturetoday.com/intl/nl/nature-reports/message/?msg=19930

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

een wants en bijna alle wantsen verspreiden inderdaad een nogal onaangename indringende geur. Verder is het diertje vrij onschadelijk, zeker voor het huis. Het is een planteneter en als je eens aan de onderkant vooraan kijkt zal je zien dat er een zuigsnuitje zit waarmee ze in planten boort en sappen opzuigt.
(Lees meer...)
5 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
Denk dat het idd wantsen zijn, heb jij misschien tips wat ik er tegen kan doen. Wil namelijk wel graag mijn huis doorluchten zonder dat elke keer wantsen binnen zitten en misschien heb je een idee waarom ze hier binnen komen, want heb ze in mijn oude huis nooit gezien.
Erna55
5 jaar geleden
Het kan zijn dat je nu dichter bij bomen woont...

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding