Wat zijn de voor- en nadelen van chemische castratie bij een hond?

Wij overwegen om onze hond te laten castreren, dit ivm wegloopgedrag naar teven in de buurt, dominantie naar andere reuen en bij tijd en wijle grote onrust hebben. We zijn in training bij een gedragsspecialist van Martin Gaus en deze heeft ons aangeraden eerst een chemische castratie te laten doen, dat proces is nog omkeerbaar, een echte castratie niet. Dit om te zien of het wel werkt voor onze hond.
Wat zijn nou de grote voor- en nadelen van chemische castratie?
Daarnaast: onze hond doet veel aan jacht en speuren (trainingen) heeft een (chemische) castratie daar nog invloed op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor het jachtwerk maakt het niet uit. Misschien is hij zelfs beter te hanteren, wat volgzamer bij commando's. Het zal geen nadelige gevolgen hebben voor speurzin en apporteerdrift. Welk ras moeten we invullen? Dat maakt ook wel eens verschil en ik ben heel benieuwd!

Castreren is wel heel erg ingrijpend, is steriliseren niet minder desastreus? Laat je in elk geval goed vooraf informeren, mede gezien sommige reacties op onderstaande link.

Bronnen:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/9449...

als je een tardak-prik geeft, zitten daar wel risico's aan, het zou kankerverwekkend kunnen zijn. suprelorin heeft deze of andere nadelen niet, en kan je gerust geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100