Bestaan er ringetjes voor kippen?

Naast enkele Barnevelders heb ik ook een aantal ex-bio-industriekipjes geadopteerd. Ze lijken als twee druppels water op elkaar. Ik zou ze graag uit elkaar willen houden en een naam willen geven. Bestaan er ringetjes die ik aan de pootjes kan doen (zonder zendertje uiteraard). Een afghaanse vriendin vertelde dat ze in afghanistan ringetjes voor duiven hebben met een heel klein subtiel belletje erin. Bestaan deze ook in Nederland. En kunnen kipjes die dragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, gewone ringen bestaan, onder andere hier te koop: http://www.dierenverblijf.eu/index.php/cPath/81_273?osCsid=bf7cbc4b6fdbfaa869c5de8e80a8f01a

Er bestaan in elk geval vogelringen in enorm veel verschillende maten en kleuren. Hiermee kun je de kippen in elk geval ringen en uit elkaar houden. Ringen met een ingebouwd belletje ken ik niet. In Afrika heb ik wel eens gezien dat er kattenbelletjes aan de poten van de kippen werden gebonden, zodat op afstand te horen was, waar de kippen zich ongeveer bevonden, zodat er gericht gezocht kon worden, als er eentje wat verder afgedwaald was.

Ja, hier kun je er alles over lezen. Zie link: http://www.nhdb.nl/ringen/ Succes met je kippen.!!

Ja hoor,die ringetjes in diverse kleuren waren in mijn jeugd een gewild verzamelobject.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100