Hoe oud is een kat voordat hij geholpen mag worden.

Mijn kat is echt wild en bijt. Ik hoop dat als die geholpen is wat rustiger wordt. Hopelijk mag dit al snel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wacht zeker tot een half jaar! Bij onze kleine Jerry is het veel te jong gedaan (door z'n vorige baasje) en hij is er altijd 'kind' door gebleven. Hij is nu 7 en nog altijd net een groot kitten, uiterlijk en ook qua gedrag.

vanaf een half jaar oud. hoe oud is deze kat? maar eerlijk gezegd merkte ik dit bij die van mij niet. hij is nu anderhalf, doordat ie ouder is geworden werd hij pas rustiger. ik hoop voor je dat jou kat wel rustiger ervan wordt.

hangt van de dierenarts af sommige willen er heel jong aan tel va 6 maanden

Castratie kater vanaf 6 maanden. Sterilisatie (castratie) poes vanaf 6-7 maanden.

Met 9 maanden kan een katertje ontdaan worden van z'n 'gereedschap'....denk je eraan, dat hij dan minder voer krijgt? Anders gaat hij uitdijen....

Mijn kat werd geholpen toen hij 5 maanden was. Maar dit meer ivm sproeien. Is erg vroeg hoor!

Als je kat erg wild is kan je dat aangeven bij de dierenarts. Die van ons was ook heel wild en mocht daarom toen hij 6 maanden was al geholpen worden en dit heeft goed uitgepakt. Normaal gesproken kan een kater vanaf ongeveer 9 maanden gecastreerd worden. Een poes wordt na 6-7 maanden krols en kan dan gesteriliseerd worden.

mijn katers zijn met 5 mnd gecastreerd. poezen kunnen een maandje later. het lijkt wel of katten tegenwoordig steeds vroeger geslachtsrijp worden, en ik wil de eerste sproei en krolsheid voor zijn. Toegevoegd na 3 minuten: verwacht overigens niet te veel van castratie. wat betreft het bijten, dat is een kwestie van opvoeden, niet van castreren.

Castratie kan al vanaf 8 weken. Dit wordt in Nederland nog niet heel veel gedaan, maar gelukkig gaan steeds meer dierenartsen de voordelen van vroegcastratie in zien. Kijk eens op de site kattengedragstherapie.nl bij artikelen en dan bij Els Peeters. Overigens verwacht ik niet dat castratie gaat helpen tegen agressie. Waarschijnlijk zijn er andere oorzaken voor zijn gedrag. Overleg eens met je dierenarts en laat de kater verder onderzoeken. Mocht er geen medische reden zijn voor zijn gedrag dan kan een gedragsdeskundige je verder helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100