is de vis barracuda eetbaar

Weet jij het antwoord?

/2500

De barracuda is bij mijn weten eetbaar. Toegevoegd na 4 minuten: Daar staat tegenover dat het een van de weinige "vissen "is die ook mensen lust.......EN aan kan. Kijk dus uit wie wie eet. Als je barracuda eet kan het zijn dat je gedeeltelijk kannibalisme bedrijft, ik raad dan ook aan de inhoud van het spijsverteringskanaal van de barracuda niet te verorberen of in de soep te gooien. De kans dat je mensenvlees via de barracuda binnenkrijgt is echter vrij klein, gelukkig.

Ja, die is heel goed eetbaar, net als de haai en snoek. De barracuda zit er qua soort net tussenin. In zuid-afrika wordt het veel gegegeten als Smoorsnoek.

Ja hoor, is prima te eten!

Bronnen:
http://www.visenseizoen.nl/vis/barracuda

Kan je de barracuda eten? Hoewel je de barracuda kunt eten, staat deze vis bijna nergens op de menukaart. De vis schijnt ongeveer net zo te smaken als tonijn. Het probleem met juist de grote barracuda is dat het vlees van deze vissen giftig kan zijn. Dat komt doordat de barracuda onder ander vissen eet die zelf algen eten. In veel algen in het Caribische gebied zit een soort vergif (met de moeilijke naam ciguatoxine) dat ziekte bij de mens kan veroorzaken. Door het eten van vissen die deze algen eten, komt dat gif ook in de grote barracuda terecht. Wanneer wij dat vlees eten kunnen we er flink ziek van worden.

Ja die is eetbaar! Heb er gelijk een recept voor je bijgedaan! Smakelijk

Bronnen:
http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=5227

Ja ik heb barracuda gegeten in Thailand. Het is een witvlees vis vergelijkbaar met snoek. Niet heel scherp van smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100