Waarom stinken sommige honden zo ?

We hebben hier veel honden in de buurt wonen, maar de een stinkt zo erg en de andere hond ruik je helemaal niet.
Sommige honden ruik je al op een afstand.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het wordt lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven ;) Deel van de bekendste oorzaken kunnen zijn (willekeurige volgorde): - het ligt aan de voeding - het ligt aan het ras of rasmix - het is hormonaal (soms verbetert het na castratie van teef of reu) - de hond heeft een huidaandoening, bv schimmel, soms onzichtbaar - de hond kan kanker hebben (ook op jonge leeftijd) - de hond zwemt vaak in gore sloten of vennen :) - de meeste oude honden krijgen sterkere lichaamsgeur - de hond heeft een verzwakte weerstand (na ziekte bv) - de onder-vacht wordt niet verzorgt en is gaan vervilten (huid kan dan niet genoeg ademen) - de hond is ergens allergisch voor - de hond heeft zalig (voor de hond!) liggen rollen in half verteerd lijk van vogel of rottende vis, of stront - Hond met een wat vettere huid heeft meestal ook sterkere geur. En zo zijn er meer oorzaken. Maar voor groot deel is dit ook bij de mensen zo! Vele mensen hebben van nature al een sterkere lichaamsgeur, en ook velen zijn 'niet schoon op zichzelf'. Mensen die veel angst kennen en vaak zweten ruiken ook "sterk". Ook een mens kan een huid-infectie hebben, of kanker of andere ziekten die een sterke geur afgeven. Dit alles is meer een kwestie van , zowel van in dit geval de hond en mens: take it, or leave it :) En besef dat zodra je niet meer weet over de gezondheid of achtergrond van mens of dier, en waar bv een ziekte zich 'verbergt' dat ze dit niet ZELF wilden ;)

Honden stinken altijd, alleen ruiken hondeneigenaren het zelden omdat ze eraan gewend raken. Een stinkende hond moet je elke week met shampoo wassen zodat je hem zo weinig mogelijk ruikt. Veel eigenaren maken er een jaarlijkse douche van maar dat is niet genoeg. Ook is het zo dat honden zichzelf en elkaar vaak likken. Hondenspeeksel zit boordevol bacterien en dat gaat stinken. Knijp dus even je neus dicht als je langs een stinkende hond loopt, want veel kun je er zelf niet tegen doen.

Veel eigenaren kopen denkelijk niet de beste voeding voor hun hond, of sterker nog, laten hem met de pot mee eten.

voeding is van groot belang voor de geur van een hond. Met name producten zoals pens zorgen ervoor dat een hond een penetrante geur verspreid. Slechte hygiene en wassen van honden is daarbij minder van belang.

Ik heb gehoord dat als een hond gezonde voeding eet of alleen maar groente, hij dan niet stinkt. Weet niet of het waar is.

Een deel van de stank, die een hond kan verspreiden, komt uit zijn bek. Wordt veroorzaakt door slechte hygiëne van het gebit. Wat je eigenlijk moet doen, is af en toe het gebit van de hond poetsen. Kan met speciale tandpasta voor de hond. Verder kun je bij de dierenarts af en toe tandsteen laten verwijderen. Tandsteen kan erg naar ruiken.

Dat is voor een deel bepaald door het ras, net als haaruitval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100