Mogen cavia's snacks die voor hamsters zijn bedoeld?

Hoii ik heb voor mijn cavia een snack gekocht toen ik thuis was en het had opengescheurd stond er dus hamster biscuits/wafels maar het is dus voor hamsters kan ik het gewoon aan mijn cavia geven? Het heet crispi knusperwaffelen van vitacraft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan geen kwaad. Er staat op het doosje: fur alle kleine nagetiere. Dat betekent: voor alle kleine knaagdieren. Wij hadden vroeger een konijn, twee cavia’s en een hamster. Die liepen gezellig samen rond en aten ook elkaars voedsel. Is ook nooit iets raars gebeurd.

Een cavia mag ongeveer 20 gram voer per dag eten en heeft eiwitten en vitamine C (wat ze - in tegenstelling tot andere knaagdieren - niet zelf aan kunnen maken) nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk dat het beestje niet teveel eet en dik wordt, want dat geeft risico op gezondheidsproblemen zoals blaasstenen. Eén wafel weegt (als ik het goed opgezocht heb) 10 gram. Dat zou dus al de helft zijn van wat de cavia mag hebben. Dat lijkt mij niet verstandig. Beter breek je deze in vieren en geef je er af en toe een kwart stukje van!

Bronnen:
http://www.dierenartsalmere.nl/gp_portfoli...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100