Kat krabbelt deur open, hoe te stoppen?

Mijn kat van ong. 8 maanden stopt maar niet met het openkrabbelen van de deur. Dit doet hij vooral 's nachts. Als dit gebeurt til Ik hem op en zet ik hem uit m'n kamer, maar dan doet hij het opnieuw. Ik kan hierdoor echt niet slapen. Het is nu 2 uur 's nachts en ik ben echt ten einde raad. Heeft iemand tips hoe je dit kan afleren/voorkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Even een raamklink op je deur zetten.

Twee mogelijkheden. *Katje bij jou in de slaapkamer toelaten, kat krabbelt niet meer. Of *Katje een eigen kamer geven of verdieping en de trap of de deur naar boven sluiten zodat je geen last meer hebt van krabbel geluiden. Kattenbak moet wel bereikbaar zijn, dus kattenluik in een deur of in eigen kamer/op eigen verdieping neerzetten. Ook in een schone hoek water en brokjes neerzetten. Succes ermee hoor Lisa!

Negeren, Negeren en nog eens Negeren. Als hij door heeft dat miauw geen zin heeft houd het van zelf op. Dit kan wel een paar weken tot manden duren voordat het effect heeft. Iedereen keer dat jij laat merken dat je hem hoorde (diepen zucht is al voldoende) is het effect al teniet gedaan en beging je weer voor of aan. Als je zorg dat de kat voor dat je gaat slapen flink gespeeld heeft en een extra lekker eten op heeft (meestal werk natvoer) heb je meer kans dat hij gaat slapen. Bij sommige katten helpt het de deur eng te maken. Als hij aan de deur krapt zet de deur dan op een kier en spuit hem nat met een plantenspuit. Het is belangrijk dat hij jou niet ziet. Hij moet de link leggen tussen deur krabben = plantenspuit. Gebruik een wekker voordat je opstaat op danduur zal de kat weten dat pas nadat hij de wekker gehoord heeft hij jou weer ziet. Anders heb je kans dat hij als wekker gaat spelen

Toegevoegd op 11 maart 2021 22:47: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100