Wat moet je doen als je hond ineens aangevallen word door een andere hond?

bij ons in de buurt woont een hond die ineens aanvalt....wat hoe moet je dan reageren, dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt en ik heb al 40 jaar honden

Toegevoegd na 26 minuten:
ze is zo klein, en haar belager is een vechthond

Toegevoegd na 2 uur:
de andere honden eigenaar kan er ook echt niks aan doen het gebeurt al hij ontsnapt, ze balen er nog zo van als ik, we wonen op het platteland dus geen tuin om even in te springen en ik ben ook niet zo goed ter been en zit dus op mijn scootmobiel........

Weet jij het antwoord?

/2500

het beste wat je kan doen is je hond loslaten.. en vooral niet tussen 2 vechtende honden gaan staan als je jou hond aan de lijn blijft houden op moment hij of zij word aangevallen kan je hond zich niet verdedigen je hond komt als t gevecht over is weer na je toe

Een hond is een roedeldier waarin de roedel de sterkste hond de leider is. Dit is de zgn Alpha hond. Als het goed is, zijn na het gevecht de rollen verdeeld en is het vechten over. Als dat niet zo is dan kan je spreken van gestoord gedrag bij de aanvallende hond. Als de eigenaar niet ingrijpt moet je proberen de alpha te worden over de aanvallende hond. Persoonlijk zou ik dat met een eind hout afdwingen. De volgende keer denkt hij eerst wel even na voor hij weer aanvalt.

zorg ervoor dat beide uitlaters hun hond aanspreken. waag het niet om te hond in zijn bek te knijpen, dan zal hij namelijk harder bijten. geef een niet-al-te-harde-maar-assertieve tik op zijn neus, aangezien dat het gevoeligste plekje is van de hond. als de hond stopt en terugdeinst, zorg er dan voor dat hij in onderdanige positie tegenover zijn baasje ligt, zodat hij met dit gedrag stopt. wees nooit aarzelend tijdens het hanteren van een hond, want dat voelt hij namelijk aan en maakt hij misbruik van de situatie. zorg er altijd voor dat je boven de hond staat. Toegevoegd na 2 minuten: het helpt om naar the dog whisperer te kijken op national geographic channel. ik zou het baasje van de agressieve hond daar ook op wijzen om te kijken, want dat kan echt helpen.

Mijn hond wordt ook regelmatig aangevallen door een hond hier uit de buurt. Wat ik doe is in ieder geval mijn hond loslaten zodat hij kan wegrennen en verder de aanvallende hond een dreun of een schop geven als ik de kans krijg want die moet met zijn klauwen van mijn hond afblijven. Inderdaad er niet tussen gaan staan of je arm er tussen steken want dan bijten ze jou en niet je hond gaan optillen want dan springt die vechthond tegen je op en loop jij ook gevaar. Beter kun je een andere route nemen met je hond, doe ik ook tegenwoordig, om het risico te verkleinen want die vechthond zal er niet mee ophouden. En verder de eigenaar aanspreken, als die aanspreekbaar is en anders melden bij de politie. Al kan die niets doen, als er iets op papier staat is het bij de volgende melding(en) wél duidelijk dat het een structureel probleem is!

Dat is erg vervelend, ik heb daar met 1 van mijn vele honden ook veel last van. Er is niets mis met deze hond, en deze hond is totaal niet agressief. Maar, hij heeft een erg dominante uitstraling. Ik woon nog helaas in een buurt waar veel mensen hun hond overal maar loslaten, ook al is het geen hondenuitlaat gebied. En veel honden, vooral de agressief-dominante, kunnen niet tegen de houding van mijn hond. Maar niet alleen deze hond word aangevallen, ook sommige van mijn andere honden. Ik zelf heb nu 4 flinke littekens van honden uit de buurt. Honden waarvan sommige baasjes zeggen "dat doet ie nooit". Er is op veel plaatsen (zoals waar ik nu nog woon-het is zelfs mijn reden om te verhuizen), niet meer te spreken van de rangorde bepalen. Het territorium van de honden is zodanig afgenomen, dat er elke 2 meter wel een alphareu te vinden is. Jouw toevoeging is heel belangrijk; een hondje van 8 kilo loslaten als een hond van 40 kilo agressief op hem afspringt? Dat kan absoluut niet! Jouw hondje zou het waarschijnlijk niet overleven. Ik heb helaas ervaring (als dierenarts) met honden die zijn aangevallen door andere honden. Veel honden, vooral die als pup uit oostbloklanden zijn gehaald (dierenwinkelpups) en stoerdoenerijhonden (vechthonden van stoere mannen vaak), zijn niet te vergelijken met wat in boekjes van 20 jaar terug staat. Uit laten vechten, dat is er vaak niet meer bij; honden zijn zo messed up, sociaal gestoord en agressief, ze weten niet meer wanneer een gevecht moet stoppen en blijven doorgaan. Ik ben tegenwoordig al zó ver, dat ik niet zonder "wapen" uit huis ga. Ik heb een dogstop (een toeter met een enorm hard geluid), maar ook een paardenzweep. Verder helpt bij sommige honden enorm hard schreeuwen en je groot maken, maar niet iedere hond is daarvan onder de indruk. Bij een echt klein hondje, wat ik doe en zou doen, is optillen en gewoon in iemands tuin springen desnoods. Maar goed, ik ben dan ook in een misschien iets te protectieve staat als het om mijn honden gaat. Maar natuurlijk zijn dit allemaal geen oplossingen. Wel voor op het moment, maar niet voor altijd. Honden, of deze nou zwart, wit, jong, oud, vechthond, gezinshond...moeten gewoon echt aan de riem buiten het hondenuitlaatveld of eigen terrein! Er zijn té veel honden om te denken dat jouw hond wél los kan lopen. Heb je al met de eigenaar gesproken? Vragen of deze zijn/haar hond aub aan een riem kan houden, .. ZIE TOEVOEGING (onder mijn reacties)

Bronnen:
hondenleven

Inderdaad, wanneer jij je hond nog aan de lijn hebt: loslaten. HJe hond ziet namelijk het eind van de lijn (daar waar hij loopt) als de rand van zijn territorium en dat verdedigt hij. Vraag ook de andere baas weg te lopen en enkel de naam van de hond te roepen. Zo van: "Kom we gaan weg, dit is geen gevecht waard". De roedeleider bepaalt namelijk wanneer er gevochten wordt en wanneer die baas een echte roedelleider is (dus de rangen zijn duidelijk bepaald), dan loopt haar/zijn hond achter haar/hem aan Echter... wanneer het een gevecht op leven en dood is, dan de achterpoten van de beide honden pakken en ze uit elkaar trekken. Maar ook hier zit weer een addertje onder het gras. Wanneer jouw hond namelijk met een terrier aan het vechten is (een hond met klemkaken) dan scheur je je hond uit elkaar. Dus afhankelijk van wat voor honden er aan het vechten zijn, steeds een andere aanpak! Bovenal is het beter voorkomen dan genezen. Ga het gesprek aan met de eigenaren van de vechthond. Je loopt namelijk kans dat je hondje als prooihondje wordt gezien en wanneer dit zo is zijn de gevolgen niet te overzien. Praat met die mensen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100