Kan ik kuikentjes van een ander onder onze broedse kip smokkelen?

Onze kip zit sinds 1 dag op een aantal eieren. Ik verwacht niet dat deze bevrucht zijn omdat onze haan hier al weken niet toe in staat is geweest (kreupel pootje gehad, staat pas sinds 2 dagen weer op zijn poten).
De eieren zijn dus hoogstwaarschijnlijk onbevrucht.
Kan ik de hen zo'n 21 dagen laten zitten en na die tijd een stel (gekochte) kuikentjes onder haar smokkelen? Zou ze deze accepteren en verzorgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat kan zeker wel.. mijn tante deed t ook heel vaak..en kip accepteerd t zeker weten.. laat de hen niet te lang broeden op lege eieren hou de eieren over een paar dagen tegen een lamp..je ziet dan of de eieren bevrucht zijn zo niet gooi ze weg..

denk niet dat dit nog zal lukken

je hebt veel kans dat de hen ze niet accepteert, dus zal je er de eerste paar dagen continu op moeten letten. als dat goed gaat zal ze de verzorging ook wel op haar nemen. Maar een haan kan zelfs met een kreupel pootje een hen bevruchten, dus haal de eieren noet zomaar weg, dan wordt de hen zogenoemd ''overspannen'' en zal het kunnen dat ze redelijk lang niets eet of drinkt waardoor ze misschien zal komen te overlijden

De hen zal ze zeker accepteren, maar of de kuikens de hen ook accepteren is net even anders,zorg dat je in ieder geval eendagskuikens hebt,dan lukt het waarschijnlijk wel. kan overigeens ook al na een kortere broedperiode.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100