Kater sproeit niet, waarom is dat?

Mijn ongecastreerde kater is 2 jaar oud en heeft nog nooit gesproeid. Kan dit toch nog komen of heb ik gewoon erg veel geluk? Het is een binnenkat, komt niet buiten en dus ziet hij geen andere katten. Misschien is dit een reden dat hij geen drang voelt om zijn territorium af te bakenen. Zal het zo zijn zodra hij andere katten geroken heeft hij toch nog zal gaan sproeien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan zijn omdat hij stressvrij,dat hij zich goed voelt. Kan ook hormonaal zijn.Er zijn geen andre katten in de omtrek,moet geen territiorium afbakenen.

De twee grootste misverstanden over sproeien zijn dat alleen katers sproeien en dat sproeien te maken heeft met het territorium. Bij ongecastreerde dieren is sproeien een manier om je geur af te zetten en zo een partner te vinden. Zowel poes als kater doen het. Daarnaast heeft het te maken met het afbakenen van een territorium. Bij gecastreerde katten is het een vrij complex probleem. Er kunnen veel redenen zijn waarom een kat sproeit: om zich veilig te voelen, om te markeren, uit angst of uit frustratie… Er is heel vaak een relatie met stress. Zowel poezen als katers kunnen stress hebben, dus zullen ook poezen en katers sproeien! Je kat zal zich dus wel prettig voelen en daarom dus niet sproeien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100