Wat kan ik doen tegen draadalgen in het aquarium ?

Ik heb een klein leuk aquarium voor mijn dochtertje met een paar neon-tetra's, vuur-tetra's ,platy's en een algeneter.
Er zit een pomp in en een verwarmingselement.

De laatste 3 maanden zit er heel veel draadalg in (gezond water hoor ik vaak)
Maar als ik het aquarium heb schoongemaakt, zie ik na 2 dagen de draadalgen al weer komen :(

Ik weet dat ik de draadalgen met een tandenborstel weg kan halen,maar is er misschien een middeltje te koop dat het wegblijft ?

Alvast bedankt !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk ververs je nooit het water. Na verloop van tijd, komen er steeds meer afvalstoffen in het water en bij een te veel aan afvalstoffen, kunnen algen gaan groeien. Algen zijn ook zuustofplanten! Alleen wij vinden ze niet zo mooi. De algen proberen het water te herstellen en geven veel zuurstof. Het heeft dus alles te maken met een te veel aan afval/ voedings stoffen en dat heeft weer te maken met het aantal vissen en de hoeveelheid vissenvoer die je geeft. Ik zou iedere week een vierde van het water er uit halen en dat weer aanvullen met nieuw, schoon water, dat wel op de juiste themperatuur moet zijn, na een maand doe je dat om de veertien dagen. Let op! water bijvullen is niet vervangen/ verversen! Gebruik a.u.b. nooit chemische middelen! Dat kan je vissen en planten gaan kosten. Laat zo af en toe , je water testen op PH, GH, en nitriet en nitraat gehalten, of koop een setje, zodat je het zelf kan testen.

Heel flauw: * Algetende vissen inzetten. * Je kunt de meeste alg zelf ook wegscheppen door het op te rollen met behulp van een stokje.

staat je aquarium niet in de zon! of te veel daglicht probeer eens een andere plek succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100