Wat te doen tegen eenzaamheid van een alaskan malamute, mijn hond?

Al een lange tijd, sinds dat onze andere hond is doodgegaan huilt mijn alaskan malamute erg veel als hij alleen thuis is. Wat kunnen we doen om hem in een andere stemming te brengen? Een andere hond er bij is geen optie. Hij is tien jaar oud. Zodra wij vijf minuten uit huis zijn begint het concert voor de buren..

Weet jij het antwoord?

/2500

Op Wikipedia staat overduidelijk het volgende: "De malamute kan ook moeilijk alleen thuis blijven, of het moet van jongs af aan zijn aangeleerd." Omdat jouw hond zijn maatje is verloren, zal hij daar grote moeite mee hebben. Remedie is in deze: veel afleiding door lichaamsbeweging. Lange wandelingen en het weer langzaam opbouwen van periodes om alleen te zijn. Maar het is een eigenzinnig ras dat zich niet makkelijk gewonnen geeft. (Dat weet je inmiddels zelf ook wel.)

Het antwoord van Ivana is helemaal goed, als aanvulling kan ik je nog meegeven dan opbouw heel belangrijk is, ga even weg en kom terug als de hond nog stil is en beloon dit. Dit echt dagelijks uitbouwen, als de hond piept of jankt niet reageren! Negatieve aandacht is ook aandacht. Vul een Kong met natgemaakte brokjes of wat leverworst met brokjes, en geef dit als je weggaat, dan is de hond even bezig om de brokjes er uit te krijgen, het kauwen geeft ook een kalmerend stofje af. Buiten beweging is hersenwerkjes ook aan te bevelen voor je weg gaat. Maak ook niet een heel ritueel van het weg gaan. Honden herkennen snel jouw routine (schoenen aan, jas, tas en dat alleen kan al een trigger zijn.Succes!

Je kunt hem naar een dagopvang brengen.

Waarom is een andere hond erbij geen optie? Niet een pup/jonge hond, maar een oud hondje, teefje (m/v setje werkt het beste bij de Alaskan Malamute). Een lief hondje dat nu zit weg te kwijnen in het asiel en een gouden mandje zoekt en ook nog gezelschap geeft... dát is vermoedelijk het antwoord op jouw problemen. --------------------------------------------------------------------- Twee honden die samen opgroeien en na 10 jaar overlijdt je maatje, dan is het heel NORMAAL dat de achterblijver ROUWT. Bij het ene dier / ras gaat dat anders dan bij het andere. De Alaskan Malamute kan eigenlijk helemaal niet alleen gehouden worden. Deze honden zijn echte roedeldieren en hebben de meeste moeite met het alleen thuis zijn. "En als hij dan ook nog alleen thuis moet blijven dan nog een maar huilconcert voor de hele buurt erbij!" Over een nacht ijs gaan is niet slim en als je kijkt naar het karakter van de Alaskan Malamute lijken er toch enkele opties: -Na een rouw-periode van xx maanden kijken en afwachten (dit moment heb je nu bereikt) hoe het inmiddels gaat: NIET -Ander huis/locatie/werk zoeken zodat je hondje iedere seconde van de dag bij je kan houden -Bij het asiel vaste klant worden op zoek naar het nieuwe maatje van je hondje, dat onmogelijk alleen kan zijn (echt roedeldier dat heel slecht alleen thuis kan zijn). Idee? ---------- Misschien nog via een honden/ Alaskan Malamute-fan club zoeken naar een maatje waarmee regelmatig contact en tijd mogelijk is. Urenlange wandelingen paar keer per week SAMEN met een gelijksoortig maatje. -------- Mogelijk dat dit de oplossing is. Succes @Rosco! "Omdat het nog echte roedeldieren (roedel=gezin) zijn, hebben de meeste malamutes moeite met het alleen thuis zijn. Dan gaan ze huilen (roedel roepen) of slopen. Besteed dus veel aandacht en tijd in het aanleren om alleen te blijven, en dan nog: dit is geen hond om vele uren alleen thuis te blijven! Hou hier rekening mee!" (bron) http://www.hondenpage.com/hondenrassen/alaskan-malamute.php

Bronnen:
http://www.hondenpage.com/hondenrassen/ala...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100