13 jarige maltezer hond stinkt met ademen. wil nauwelijks eten en kan of wil moeizaam lopen wat te doen?

Hallo,

Ik ben nu 17 en heb al vrijwel mn hele leven mijn 13 jarige maltezer Quinty als hond.

Ik begin me nu echt zorgen te maken. Ik weet dat de dag komt. Dat ze zal overlijden maar komt dat nu al zo dichtbij?


Ze slaapt de hele dag bijna. Als er iemamd aan de deurklopper klopt is ze springlevend en blaft alles bij elkaar den krijgen we haar niet stil tot de deur weer dicht is.

De rest van de dag als ze loopt zakt ze als het ware door haar poten (achter) op verschillende manieren. Zelfs de spagaat heb ik gezien.

Als ze naar buitem in de achtertuin gaat om een plasje te doen, zakt ze soms halverwege in en laat soms zelfs dan de plas liggend lopen. Waarna ik haar even in het bad was.

Ook stinkt ze uit haar bek... dit al enorm lang. Maar wilde dit even bijmelden

Sinds ongeveer een week wil ze nauwelijks eten. Terwijl ze altijd dol enthousiast met eten was. Ook laat ik de brokken nu in heet water even zacht worden. Dan eet ze wel. Maar niet veel.

De dierenarts zegt over het gebit telkens bij controle "misschien laten reinigen" dit gebeurt onder narcose en hebben we 1 x gedaan. De volgemde controle zeiden ze het weer. En het kost toch echt wat centen.
Volgens mij is dat sws geldklopperij.
Ook gaan we nu naar een dierenarts die soms bij de dierenwinkel is (eens pee week) vele malen goedkoper.

Maar moet ik me nu gaan voorbereiden dat ze er niet lang meer is?

Zelfs een koekje wind haar niet meer op

Ze wandelt nooit. Is het een idee dat ik dagelijks ga wandelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het hondje moet goed onderzocht worden, @JasonH Ze is oud en loopt slecht, valt en blijft liggen in haar eigen plas, eet nu weinig, is lusteloos en slaapt de hele tijd, totdat de bel gaat, dan leeft haar waakinstinct op. Kortom ze is oud en mankeert van alles, zo te moeten leven is niet diervriendelijk. Een hond die stinkt uit de bek had al veel eerder goed geholpen moeten worden (schoonmaken en misschien rotte tanden/kiezen trekken) en als het daar niet aan ligt, waaraan dan wel? voeding? Ja, het lijkt haar tijd te zijn en jouw resolute "Ze lijdt geen pijn 100% zeker" is niet zeker, zolang niet goed onderzocht is wat zij precies mankeert. Bij een goede dierenarts krijg je eerlijk antwoord, de vraag die jij je zelf moet stellen is: heeft mijn hondje nog plezier in haar leven of is het voorbij en is het eigenlijk niet tijd om afscheid te nemen? Ik raad je aan om naar een andere dierenarts te gaan, nee niet die in de dierenwinkel, naar eentje met een eigen praktijkruimte en daar te vragen wat er precies aan de hand is en ook om een eerlijk advies te vragen. Komt deze dierenarts met allemaal dure onderzoeken en dure medicijnen aan, moet je even opletten, want daar zou ik wel even over nadenken en niet zo maar overal ja en amen op zeggen. Het is moeilijk, ik weet het, je hebt haar al zo lang, je weet niet beter! maar het is wel beter voor je hondje om het nu goed aan te pakken. Kijk morgen eerst eens waar een andere dierenarts zit, maak dan meteen maar een afspraak. Doe je best, Jason en sterkte.

Uit de bek stinken, algehele zwakte en niet eten. Mogelijk diabetes zeker op die leeftijd bij een hondje niet ongebruikelijk. Hoe is het met drinken ? Veel drinken mogelijk ook aanwijzing hiervoor, maar naar een goeie dierenarts gaan lijkt mij de meest voor de hand liggende optie als je geeft om dit dier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100